Vad är Iris Folding?

Iris vikning är en papercraft teknik där ett mönster skapas med lager av vikta papper glider som skapar en design med en öppning i mitten. Sett uppifrån, ser projektet som iris av en kamera, förklarar namnet. Detta hantverk kan användas för att göra gratulationskort, dekorationer vägg, och en rad andra handgjorda pappersprodukter, och det är mycket lätt att göra, även yngre barn kan njuta av iris folding.

Grunden iris falsning är en bit av vykort som används för att stödja utformningen. Remsor av papper som har vikts över för att skapa en skarp kant är limmade eller tejpade över en öppning skära i vykort med den vikta kanten vänd mot mitten av mönstret, och när Crafter är klar, är det vykort vänt över att avslöja design. Många konsthantverkare vill använda mallar med numrerade linjer för att vägleda dem så de bildar mönstret, som arbetar från kanterna mot mitten så att den första band av papper som de lägger ned kommer att vara på toppen av mönstret när projektet är vänt över . Hjärtat av iris kan fyllas med en bit av dekorativa eller kontrasterande papper.

Iris folding finns tillgängligt för gratis från hemsidor som ger papercrafting leveranser, tips och idéer. Det är också möjligt att köpa böcker av mallar, av vilka vissa innehåller dekorativa papper som kan användas för Iris folding projekt. Man kan även göra sina egna, men det hjälper att vara förtrogen med iris lägga sig när utforma en mall som hjälper människor att bestämma hur de vill ordna papperslappar.

För barn för ung för att arbeta med sax, föräldrar eller lärare kan färdigskurna remsor av papper för iris folding sessioner, och förbereda vykort i förväg också. Denna uppgift kräver inte en massa manuell skicklighet, vilket kan göra det roligt för barn som inte kan delta i mer komplicerade Pappersmodeller, och det kan också vara en intressant introduktion till att arbeta med papper. Ett stort antal olika typer av papper, även Origami papper, konstruktion papper, omslagspapper, kan rester av kuvert och sidor ur tidskrifter användas för iris folding.

Detta papercraft skapar en mycket distinkt skiktad blick som kan vara mycket visuellt intressant. Iris folding kan användas som mittpunkten i ett projekt, eller iris vikta mönster kan användas som dekorativa accenter i en större bit. Ett exempel på ett sätt som iris folding kan användas i ett kort där tekniken används för att skapa en rad blommor som verkar vara spridda över hela framsidan av kortet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.