Vad är Hand Formar?

Hand formar är skulpturer gjorda av en del av kroppen, vanligtvis en hand eller en fot, och gjuts som ett sätt att skapa en Keepsake. Om uttrycket "handen mögel" uttrycker en viss kroppsdel, har hand formar också användas för att skapa skulpturer av fötter, gravida magar, ansikten, spädbarn, och kan användas för att kasta en form av sällskapsdjur tassar. De kan även användas för att göra dödsmasker. p

Händer formar görs vanligen genom att utarbeta en blandning där handen eller annan del av kroppen är placerad. Blandningen stelnar till en fast men flexibel rösterna så att bihang kan enkelt tas bort. Nästa, en blandning av gips eller vax används för att fylla formen. När detta hårdnar är gjutna knäckt öppna och den nya hand mögel är utsatt. Resultatet är en tredimensionell mögel oavsett kroppsdel var kastad. Eftersom de blandningar som ofta används på barn, som används för att göra hand formar ofta gånger görs av alginat, ett material som är gjord av tång. Det finns både hand mögel byggsatser och yrkesverksamma tillgänglig som kan producera dessa siffror. Formar kan göras av allt från vuxna till barn bihang. Vid begravningar, kan mögel göras av den avlidne. Föräldrarna har varit känt för att ha formar gjorda av att själva hålla sitt döda barn. Det är även möjligt att kasta en hand mögel i en döende kär så att när de är borta, kan deras minne lever vidare.

Hand mögel kan vara särskilt uppskattat i neonatal intensivvårdsavdelning där det kan användas som ett minne av barnets vistelse eller ett lärande verktyg. Alginat kan användas på små barn eftersom den är giftfri och flexibel när den torkar. Om ett barn har en sjukdom som snedvrider formen på händerna, en hand mögel kan användas som ett visuellt hjälpmedel i undervisningen de går in i läkaryrket. Hand formar har även använts i fond Raisers där de är gjutna i brons och säljs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.