Vad är Grosgrain?

Grosgrain är en textil med en mycket snäv väva och smal Ribbing, vilket ger den en räfflade konsistens. Materialet är oftast används för att göra band och trim. Den snäva väva gör grosgrain mycket robust, och något stel, två egenskaper som ibland kan vara fördelaktigt med band och band. Många tyg och sömnad butiker utbud säljer grosgrain band i olika färger, och intrepid konsthantverkare kan också färgämnet egna grosgrain om de inte kan hitta en match för deras behov. Grosgrain band finns i hela spolar eller i längden. I form av band, grosgrain nästan känns Kabelanslutna tyg, med styva revben som går tvärs över bandet. Normalt båda kanterna av bandet är kantade med ett revben, vilket håller grosgrain band skarpa. Vid cut slutar, grosgrain min sys över eller behandlats med en prick i lack för att förhindra att reda ut. Grosgrain används också för att göra större bredd textilier, såsom användning i kappor och jackor. Ett plagg sys från grosgrain tenderar att vara formella, med en hård form som drar fördel av den naturliga skärpa i materialet. p

Många plagg är putsade med grosgrain, vilket kan ge en skarp kant och en fin kontrast. Grosgrain används också för band eller skärp på klänningar, hattar och andra plagg, och det kan användas för att göra stora, stela rosetter. Dessutom är grosgrain band används för att hänga militära medaljer och utmärkelser, liksom en del civila dekorationer. De band finns i flera bredder, men tenderar att användas i ett stort format med en ljus, kontrasterande färg.

Silk är det traditionella materialet för grosgrain, men materialet kan också vara gjorda av nylon och syntetmaterial. Som regel, ser grosgrain band något glänsande, och det kan vara fast eller randigt. När det gäller randiga grosgrain, ränderna kör vanligtvis mot kärnan av Ribbing, vilka även kan gå parallellt med revbenen, beroende på personlig estetik. Andra mönster i constrasting färger, såsom prickar och diamanter, är inte heller ovanligt.

När du använder grosgrain, se till att det är fållad eller förseglas ordentligt, för att förhindra nötning. Detta kan vara ett problem särskilt med band, särskilt band som används för att hålla broscher och dekorationer. En kraftig ryck i fel riktning kan riva upp en häpnadsväckande mängd band, vilket kan vara en stor tragedi för bäraren. Grosgrain kommer också att visa knapphålen och märken, så hantera det med försiktighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.