Vad är Gold Leaf?

bladguld är ett extremt tunt lager av rent guld som använts av konsthantverkare att skapa ett förgyllt utseende på projekt som tavelramar, skulpturer och bindningar bok. Tillämpningen av bladguld genom en process som kallas vatten förgyllning kan vara mycket arbetsintensiva och utmanande för nybörjare. Bladguld är mycket bräcklig natur, och kommer att ansluta sig till nästan alla fuktad yta. Professional Förgyllare tyder det kan ta månader för praxis att bli skickliga på att hantera bladguld. Eftersom rent guld är ett element, inte en förening eller en legering, kan den komprimeras till nästan atomär nivå utan att förstöra dess struktur . Detta betyder guld kunde bokstavligen dunkade av ett lager så tunn solljus kunde passera genom den. Denna fastighet av guld är avgörande för skapandet av bladguld. Under antiken skulle hantverkare skapa bladguld genom att placera en mängd av guld mellan två läderremmar och de brusande det för hand i veckor eller månader tills guldet blev ovanligt tunn. Den bladguld skulle då kunna användas till målningar, skulpturer och andra religiösa eller kungliga konstföremål.

Den moderna metoden för att skapa bladguld innebär användning av metall rullar kan komprimera guld till en tjocklek på endast 1 /250, 000. Av en tum. Den färdiga bladguld kan skäras i små skivor och inklämda mellan lager av glassine papper, en av de få ämnen som bladguld inte kommer att följa. Bladguld säljs ofta i hantverks-butiker som ett stort ark eller i skilda lager av glassine papper. De som arbetar med bladguld kan också investera i en speciell fläkt borste eller kam som används för att överföra bladguld från papper till projektet. När du arbetar med bladguld, är det viktigt att vara exceptionellt patient och att ha rätt verktyg och material till hands. Förbereda ett projekt för vatten förgyllning ofta handlar om att bygga upp ytan med hjälp av flera lager av gesso, ett material som används av konstnärer för att skapa struktur på duk. Efter att bygga upp ytan med gesso, kallas annat material Bole är som föremålet vara förgyllda. Detta Bole är en blandning av lera och vatten, vilket ger ett självhäftande skikt för bladguld. Eftersom vatten måste vara på ytan av Bole just när bladguld tillämpas måste Förgyllare arbeta snabbt och medvetet. p

bladguld kan skäras i mindre bitar med en speciell kniv, men det går sönder väldigt lätt. En hel ark bladguld kan tillämpas genom en känslig process med ett guld löv kam och ett ämne som vaselin. Den Förgyllare placerar en mycket liten lager av vaselin, på baksidan av ena sidan, och använder andra sidan att sopa bladguld kammen lätt igenom den. Den kam eller borste fläkten är sedan noggrant placeras över bladguld sig med vaselin, som ger precis lagom vidhäftning att lyfta den från glassine papper. Den bladguld överförs sedan till det fuktiga ytan av projektet och tillåtas att ansluta sig.

Överskjutande bladguld kan borstas bort med en mycket mjuk borste och sparas för framtida bruk. Den tillämpade bladguld är ofta blanka med en speciell sten fäst vid en borste handtag. Den Bole i sig kan också vara färgade för att ge en kontrasterande eller kompletterande underton av bladguld. Ett lager av rött eller gult kan öka skimmer av guld löv, medan ett svart lager kan ge blanka pjäs en antik eller upprörd utseende.

För att arbeta med verkliga bladguld kan vara en dyr och arbete intensiv process, många konsthantverkare nu använda guldfärg att duplicera förgyllningen processen. Genom att använda en platt svart underull och omdömesgillt burnishing, en skicklig Crafter kan skapa en mycket övertygande förgylld effekt utan att använda riktiga bladguld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.