Vad är Goat Suede?

Goat suede är underkategori i mocka som är en underkategori av läder. Get syftar på den typ av djur som används hud, medan mocka hänvisar till en särskild behandling för att uppnå en mjuk tupplur på lädret. Medan full-grain läder görs från utsidan av en djurhud, det som pälsen var knuten till, använder mocka på insidan. Insidan är smidigare att börja med men är vidare mjukas upp och göras mer flexibelt genom polering sin yta för att skapa den något luddiga konsistens i mocka. Vissa skinn kan också delas upp på insidan av läder från utsidan, vilket är mycket flexibel och mjuk mocka.

Även mjukare och ofta vara bekvämare än full-grain läder, mocka är mindre hållbara och kräver mer underhåll. En styv borste med mjuk borst, bör användas regelbundet för att lossa och borsta bort smuts som kan dra till sig föremål mocka yta. Vatten kan illa fläckar mocka, så vattentättning spray skall tillämpas direkt efter tandborstning minst en gång om året eller oftare om mocka-post används ständigt. Observera att alla tätskikt spray bör testas i en undanskymd plats för missfärgning.

Om vattenskador i mocka, finns det några metoder för återhämtning. För skor, tyg, som fuktats med vatten eller ättika kan gnidas över ytan på mocka för att jämna ut fläckar av missfärgning. Skorna bör vara fyllda för att forma och att förhindra att krympa om de blir mycket våt och liknande plagg såsom jackor bör ligga ute på tork och sträckte ibland om de blir blöta. Det finns kommersiella mocka städare, men återigen, de bör testas för missfärgning i ett dolt. Kanske det bästa sättet att återskapa skadade Suede är att ta det till en professionell läder butik. Även dyrare, kan man uppnå bästa resultat och förlänga livet i mocka.

Goat mocka, liksom de flesta läder, är dyrt. Kvaliteten på bocken mocka, baserat på hälsan av huden som har skördats, märken present av staket eller andra obtrusions, kommer direkt att påverka priset på geten mocka. Men om inköp get mocka eller någon annan typ, är det klokt att spendera lite mer för högre kvalitet objekt. Billigare suede är vanligtvis gjorda av split skinn, vilket innebär att de är mycket känsliga och kan rippa eller riva i ett par år. Om du letar efter utseendet och känslan i mocka utan priset, det finns många alternativ på marknaden tillverkas av tyger med IAP eller texturer liknande mocka. Tillsammans med en mindre prislapp de erbjuder mindre underhåll. Det kan vara värt att investera i en bra get mocka post, njuter den och köpa andra tillbehör i andra tyger.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.