Vad är Garn Dyeing?

Garn färgning är inget annat än att lägga färg på garnet som har använts för att skapa ett plagg eller ett objekt, eller lägga till färg till garn som snart kommer att användas i stickning eller virkning projekt. Även industriell garn färgning sker innan produkten någonsin sålts, många personer vill lägga till sina egna unika touch av färg också. Här är några exempel på olika tekniker för garn färgning som kan göras hemma. En av grunderna i färgning garn är med vad du har runt huset. Genom att titta runt, kanske du upptäcker att du har några ägg färg som blivit över från påsken. Om så är fallet, så har du det perfekta mediet för att lägga till färger i dina garn. Med hjälp av färgning process som anges för de Påskägg färgämnen-många omfatta användandet av tydliga ättika-förbereda färgning blandningen i en kastrull eller panorera tillräckligt stora för att garnet du vill färgämne. Innan släpps garnet i pannan, se till att du vet ett par gummihandskar. Medan garn färgning, är målet att lägga färg på garnet, inte dina händer. Doppa garnet i färgen helt. Istället för att göra det möjligt att ställa i flera minuter, se till att du flyttar garnet runt och ger möjlighet till fiber som skall beläggas med färgämnet. Vrid ut minst två gånger och sänk ned den igen i flera minuter. Låt garnet torka på gamla tidningar utanför, sedan köra det genom kallt vatten för att se färgen innehåll är snabb och du har den färg som du vill. Upprepa processen som krävs för att få den nyans du önskar.

Använda en te sköljning är ett annat sätt att engagera sig i garn färgning. Brew mycket starkt te och placera i din gryta eller panna. Låt teet svalna till rumstemperatur, sänk därefter ned garnet i te koncentrat. Låt det så brant i flera minuter, sedan vrider ut och låt den torka. Yard färgats med te har bonusen att bära en behaglig doft.

Färgning garn med kommersiella färger är också ett alternativ. Välj den färg du vill ha och se till att följa anvisningarna på förpackningen till punkt och pricka. Som med alla processer för garn färgning, måste du skydda dina händer. Kommersiella färgämnen finns i en mängd färger, så kommer du lätt kunna hitta den nyans du vill.

Samtidigt försöker en av dessa idéer för garn färgning, Du kan besluta att prova på en blandning av färger. Till exempel kan du välja att doppa delar av garn i färgämnena i stället för att doppa det. Detta kan tillåta dig att skapa färgscheman som involverar så många färger som du vill. Tänk på att garn färgning kan vara en rörig process, men slutresultatet kan vara värt all den tid och möda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.