Vad är Foamcore?

Foamcore är en relativt billig farkost material som består av ett lager polystyrenskum inbäddad mellan två lager av tjockt bestruket papper. Den finns i en mängd olika färger, men det är oftast finns i vitt. Normalt har vita och färgade foamcore vit polystyren i mitten, medan den svarta sorten har svart polystyren. Den finns i blad från ungefär storleken på en bit papper anteckningsbok-9 inches med 12 inches (ca 22,86 cm x 30,48 cm)-upp till affischstorlek-30 inches med 40 inches (cirka 76. 2 cm x 101,6 cm). Ett mångsidigt material som används för bearbetning av, ger det mer stabilitet än posterboard samtidigt som det är lättare att klippa och manipulera än tyngre, styvare material som trä. Det finns många professionella användningsområden för foamcore. Fotografer använder ibland för att göra reflektorer, eller som en bärbar bakgrund eller ljuslåda för fotografering av små objekt. Arkitekter använda det för att bygga skalenliga modeller av byggprojekt och produktdesigners använda det för att skapa modeller av nya produkter prototyper. Grafiska designers, bidragsgivare tidningen och agenter reklam kan använda den för att visa en föreslagen layout eller storyboard för en eventuell annons eller artikel. Foamcore ger en robust än rörlig yta för att visa produktens bilder och information, vilket gör den idealisk för resande säljare eller för tillfällig visar på ett kontor eller butik.

Foamcore relativt lågt pris gör den idealisk för klassrumsarbetet. Studenter använder ofta tri-faldig foamcore presentation styrelser för bildskärmar vetenskap projekt eller boka presentationer rapport. Den kan också användas för att bygga modeller och dioramor för skolprojekt. Lärare kan använda den i klassrummet, att skapa visuella displayer som illustrerar begrepp och fakta.

Crafters kan använda foamcore att ge en bas för hantverk projekt, eller att bygga en tredimensionell (3D) struktur över vilket annat material, såsom tyg eller stickning, kommer att placeras. Det kan användas för att skapa schabloner för dragning eller sprutmålning. Många entusiaster som använder foamcore att bygga skalenliga modeller av spel eller filmer de åtnjuter, eller som en bas eller landskap för fan art. Det används ofta som underlag för inramade konstverk och fotografier, även om det bör helst vara syrafria, arkivens kvalitet när de används för detta ändamål att förhindra försämring och missfärgning av konstverk över tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.