Vad är Fiskben?

Termen "fiskbensmönster" används för att hänvisa till ett distinkt mönster som finns i murverk, kläddesign och parkett. Mönstret har använts i hundratals år, särskilt i Europa. Det kan vara svårt att göra delar av en FISKBENSMÖNSTER line up. Som ett resultat, är att skapa saker med en FISKBENSMÖNSTER vanligtvis begränsad till skickliga hantverkare om mönstret måste skapas helt för hand. Tillkomsten av modulära system för saker som tegel och golv har gjort fiskbensmönstrad lättare, och därför mer vanligt.

Mönstret består av mycket korta rader av sneda parallella linjer. Raderna är orienterade i motsättning till varandra, vilket leder till lutande linjerna och bildar ett tätt mönster av sparrar, med varje slant möte i slutet med en vinkling som går i motsatt riktning. Mönstret kallas för sill fisk, som är känd för att vara ganska tätt benig. Beroende på personlig smak, en FISKBENSMÖNSTER kan göras med olika färger eller texturer för att göra linjerna stå ut, eller det kan vara kvar subtil och enkel.

Kläder tillverkade med en FISKBENSMÖNSTER är vanligtvis avsedda att användas som ett yttre lager. Tweed, ett tyg välkänd i England, där produktionen ofta med en FISKBENSMÖNSTER. Tweed är ett grovt ylle duk som bärs som ett yttre lager. Ullen gör tweed mycket isolerande, och även motstår vatten så att plagget kan bäras utomhus för aktiviteter som jakt och skytte. Twill tyg är också tillverkade med en FISKBENSMÖNSTER, där de alternerande linjer ofta räfflade, vilket skapar en upphöjd mönster. I parkett, mer nonchalant kallas golv, kan fiskbensmönstrad mönster ske i trä, tegel och kakel. Subtle alternerande färger kan användas för att skapa en distinkt golv mönster, eller de material som används kan vara samma, vilket gör ordet till ett enhetligt utseende på avstånd. Lägger en fiskbensmönstrad golv är mycket utmanande, eftersom många små rader måste göras för att rada upp väl, vilket kan vara svårt i ett rum som inte är perfekt lod. Små misstag i en fiskbensmönstrad golv kan vara ganska uppenbar på grund av hur mönstret linjer upp, så man måste vara uppmärksam.

Murning också använder fiskbensmönstrad, ofta som en accent mönster på sidorna av byggnader och andra strukturer. Ett golv eller utomhus gångväg i sten eller tegel kan göras helt från fiskbensmönstrad, eller fiskbensmönstrad ränder kan integreras i andra mönster. Precis som med golv, måste de rader noggrant anpassas för att upprätthålla integriteten i mönstret.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.