Vad är Faux Suede?

Faux Suede används ofta för att göra kläder, skor, väskor och möbler. Det är en mjuk, gjorde syntetiskt tyg 100% polyester. Materialet kan komma i många former, inklusive mikroföretag mocka, en microfiber. Den kommer också i en mängd olika färger och mönster.

Ordet mocca myntades ursprungligen av franska. Ordet kommer från Gants de Suede som grovt översätter till handskar i Sverige . Den mjuka tyget skapades ursprungligen för att göra damer handskar.

Suede är en typ av läder som görs från undersidan av ett djurs hud. Oftast huden av en get, ko, gris och lamm används för att mocka. Men eftersom mocka görs från undersidan av huden, är det mindre segt och därför mindre hållbart.

Real Suede är svårt att rengöra och inte vattentätt. Tyget är känslig för smuts och kan därför lätt bli bortskämd. Trots att många produkter har gjorts för att skydda den, bör real mocka hanteras med stor försiktighet. Om du vill ha mer frihet med dina kläder, väskor eller möbler kan du välja faux mocka istället.

På många sätt är faux mocka ett bättre alternativ till the real thing. Det känns stort sett samma som verkliga mocka, och är lättare att rengöra och mer resistenta mot flytande än läder. Dessutom är det betydligt billigare än riktiga mocka, som kostar mycket mindre än halva priset för den äkta varan. Eftersom klädseln ofta blir smutsigt, särskilt om barn är inblandade, faux mocka är ofta de mest populära val. Faux mocka är ofta billigare än verklig mocka och är ett bra alternativ för konsumenter som inte vill köpa animaliska produkter. Många människor och grupper, inklusive människor för Ethical Treatment of Animals (PETA), är emot att ha slaktat djur i namn av mode. Detta innebär popularitet faux läder-och pälsvaror vinner ånga och mycket accepterat i modevärlden.

Faux Suede kan köpas nästan varsomhelst. Det är lika mjuk som sammet ännu ser nästan samma som mocka. Används för väskor och jackor, kan man göra en fantastisk gåva eller kan bidra till att skapa bekväma och stilrena möbler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.