Vad är Eiderdown?

Eiderdown är en produkt som skördats från ejder anka. Materialet har prisade historiskt för att användas som värmande isolerande skikt i kläder och sängkläder, särskilt i de nordliga områdena, där kallt väder kräver goda isolatorer. Även eiderdun har i stor utsträckning ersatts med en nedgång från andra fåglar som gäss eller artificiella produkter som Primaloft ®, finns det fortfarande en marknad för den, och avancerade sängar synnerhet brukar göras med duntäcken. Island är ett av världens största tillverkare av eiderdun.

Down är ett mjukt isolerande skikt av fjädrar som finns under den större kroppen fjädrar av vattenlevande fåglar. Den externa fjädrar hålla vattnet kommer i kontakt med huden hos vattenfåglar, samtidigt ned skapar ett luftigt lager av isolering som håller fågelkroppen varm. Eiderdun har anmärkningsvärda isolerande egenskaper, är mycket effektiv och extremt lätt. Det är också mycket mjuk, utan att det knastrar spolar som påträffas ibland i gåsdun.

Ejdrarne anka hör hemma i norra halvklotet, och finns i flera nordiska länder. Hanen av arterna är svart och vitt, medan den kvinnliga är färgade i olika nyanser av brunt. Båda ankor är mycket tjock och har wedge-liknande räkningar som är mycket utmärkande. När ejder ankor slå sig ned för att bo, drar de ur sin isolering ned till linje boet. Efter överger boet, är eiderdun tillgänglig för skörd. är inte bara eiderdun skörden inte skadligt för fåglarna, hjälper det faktiskt dem. I nationer som skördar stora mängder eiderdun, finns stora områden som avsatts för ankor att bo i. Dessa skyddade områden också kvinnojour andra våtmarker arter. Ankorna är inte jagas eller trakasseras, och tenderar att vara ganska utåtriktad och vänlig som följd. Men gör det mödosamma skörden processen för eiderdun det dyrare än andra jämförbara produkter.

p

Comforters är klassiskt görs med duntäcken, eftersom en stor Hjälpare kan bli ganska tung när de görs med andra material. Det används också för att göra extremt mjuka kuddar och sängar fjäder. Vissa personer kan vara allergiska mot ner, vilket kräver användning av en snäv hudvänliga wrap och täckning för eiderdun produkter, om de vill använda dem. Övriga konsumenter bör också se upp för hål som kan läcka eiderdun, eftersom de lätt kan fluffiga material snabbt hamna överallt om det är tillåtet att fly.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.