Vad är Dotted Swiss?

Dotted Swiss är en typ av tyg första görs på sidan vävstol i Schweiz 1750. Det finns många varianter av prickade sålda swiss, är den ursprungliga utseende alltid detsamma: en ren, lätt tyg med en prickad motiv. Tyget, som vanligtvis bomull batist eller en polyblend ger bakgrunden som vanligtvis är en dämpad eller pastell skugga såsom grått, ljusrosa, eller grädde. Tyget har då punkter appliceras på dess yta i ett antal metoder. Enfärgade eller mångfärgade prickar kan vävas, flockade, tryckt eller broderad, vilket ger en tillfällig eller permanent mönster på tyget.

Dotted Swiss är ett populärt material för att konstruera en mängd kläder för kvinnor och barn. De har medverkat i sommar klänningar, blusar, förkläden, gardiner, överkast, bröllop kläder, och kläder baby. Tyget verkar fräsch och ungdomlig på personen, och det är denna tidlös kvalitet som gör den till ett underbart material för släktklenod varor också. De kan prickade swiss dateras av dess punkter. Storlek, arrangemang, och användningssätt visa alla ursprungliga tillverkningsdatum. Till exempel, autentiska, är original prickade swiss skapats från bomull Batiste, som är en ren, fin tyg i tuskaft. Prickarna är också små. Som en väv, prickade swiss nu kommer i en mängd olika färgscheman. Bakgrunden kan vara en ljusare färg eller vara tillverkade av andra material såsom organza. Prickarna kan vara större i storlek och ut i stället för vävda. Hos återförsäljare är prickad swiss säljs av varvet eller som en yardage styck.

Den streckade schweiziska mönstret har blivit mycket populärt, och inte bara begränsas till tyger. Termen streckade swiss har tillämpats på andra saker, inklusive keramik och kaka Utsmyckning. I båda fallen avses med det slumpmässiga arrangemang av prickar som liknar en verklig prickad swiss mönster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.