Vad är Doll Making?

Doll gör är en konstform som kretsar kring skapandet av dockorna. Det finns ett antal olika skolor, stilar och metoder för att göra dockor, allt från utformningen av pappersdockor till skapandet av uppgifter som används i religiösa ritualer. Doll gör verkar vara en av de äldsta mänskliga konstformer, som exempel på gamla dockor har hittats i arkeologiska platser över hela världen. En del områden i världen har blivit berömd för sin docka produktion. Flera europeiska länder har en anmärkningsvärd historia docka göra, precis som Kina, Japan och flera afrikanska länder som producerar mycket utmärkande dockor i alla former och storlekar. Dockor kan göras av keramik, plast, trä, tyg, och en mängd andra material, med många regioner utarbetar sina egna traditioner, såsom ledad porslin dockor gjorda i Tyskland eller ljusa tyget dockor som produceras i Afrika.

Traditionella docka fattas av hantverkare fortsätter i vissa regioner i världen. Människor som är intresserade av att lära sig konsten kan ibland få en praktikplats med en docka maker. Traditionella hantverk omfattar tillverkning av dockor avsedda för barnens lek, för tillverkning av statyetter för religiös ritual, göra dockor för sömmerskor, och skapande av dockor som är avsedda att hållas som samlarföremål. Learning traditionell docka gör tekniker kan vara en intressant introduktion till historia och kultur i en region av världen.

Crafters ibland njuta docka gör som en hobby. Vissa crafters tillverka sin egen docka komponenter, oavsett om de gör ledad keramik dockor, snidning trä dockor, eller skapa mjuk trasa dockor. Andra kan beställa komponenter från företag som säljer dockan gör leveranser och konstruera dockor hemma. Doll gör är dessutom ofta åtföljs av bearbetning av kläder och andra tillbehör för dockor, som är den roligaste delen för vissa människor.

Doll gör mönster på papper och tyg dockor finns på många webbplatser, och dessa platser kan också innehålla mönster för kläder och förslag på docka dekoration, tillsammans med tips för människor som vill beställa docka göra leveranser. De som vill tillverka dockor hemma kan också utforska tekniker som skapar mögel som kan användas för att kasta plast och keramik för tillverkningsserier hemma. En av fördelarna med denna konstform är att den är lämplig för människor i alla grader av intresse och skicklighet, som människor kan engagera sig oavsett på vilken nivå de känner sig bekväma med, oavsett om det handlar om hand bildar porslin dockor och skräddarsy periodens korrekta kläder eller designa och distribuera mönster papper docka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.