Vad är Decoupage?

Decoupage (från det franska ordet för Klipp ut ) är konsten att smycka hushållsföremål, vanligen trämöbler eller papier-mache lådor, med bilder klippt ur papper. Den har sitt ursprung i den 18: e århundradet, för att simulera den vackra, hänger intimt handmålade lack poster som importerades stora kostnader från Asien, och tidig bitar dekorerade med asiatisk konst och teman. Det är enkelt att decoupage ett objekt och uppnå ett ganska sofistikerat utseende och decoupage är därför ofta som ett barns hantverk, men under de första åren var det en tokig bland RESPEKTABILITET. Precis som alla förnäm unga damer var tvungna att måla smakfulla akvarell scener, så var de uppmuntras att decoupage cutouts på hushållsföremål. Lord Byron lär ha arbetat på en decoupage skärm-rummet med avdelare vanligare hos unga ensamstående männens bostad i skilda offentliga och privata områden-i tre år innan han var nöjd med det.

Craft leverantörer har tryckt konst på papper speciellt för användning i decoupage, eller så kan du hitta intressanta konst i gamla storybooks, present-omslagspapper eller gratulationskort. Magazine Covers är potentiella källor för konst, men om papperet är tunt, finns det en risk att reklamen på motsatt sida kommer att visa hjälp när konsten har dämpats med lack eller lim. Om du ha din post målade eller färdiga (t. ex. antiqued eller lackerad med en sprakande lack), gör detta först. Endast när objektet är ren och torr bör du börja tillämpa den tryckta konsten.

Vanligtvis målet är att presentera effekten av sinnrikt handmålade konst, så bilden eller bilder ni kommer att gälla för föremålet skall vara noggrant utskuren i bakgrunden de är tryckta på. Använd mycket kort, mycket vass sax, och vänd papper som du skär, hellre än att flytta handen, för större kontroll över snittet. Blanktecken eller bakgrundsfärg ska vara snyggt putsas bort, så att bilden objektet står ensam. När du har din konst klippa, placera den torka på objektet för att vara inredda för att hitta den optimala positionen. När du är nöjd med placeringen, borsta ett tunt lager av båtar lim (vitt lim som Elmer's) eller bundna decoupage lack på baksidan av konst och släta försiktigt ner på ytan. Press och smidig från mitten av konst till kanten, jämna ut några rynkor eller luftbubblor som du kan ha fångats under papperet. Nu ska pjäs torka. När limmet har torkat, börjar du ansöka lager och lager av lack. Du kan använda vanliga trä lack eller köpa decoupage lack för detta ändamål. Du måste tillåta pjäs torka mellan lagren, och bygga upp ett antal lager av lack, slipning över konsten (noggrant!) Mellan lagren. Konst på tunt papper är att föredra här, eftersom om du använder en tjock bild kort, måste du bygga upp ett ganska stort antal lager lack innan du kan få en smidig blank yta utan synliga "bula" var hål börjar. Det kan ta ganska lång tid, så att du kan se hur det skulle ha tagit Lord Byron tre år att genomföra en skärm.

Många har flyttat bort från " handmålade "utseende och införliva fjädrar, band, knappar och andra föremål i deras decoupage. Sannerligen är det ett hantverk begränsas enbart av fantasin.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.