Vad är Crow Pärlor?

Som en av de viktigaste för att skapa autentiska indianska smycken, kråka pärlorna är lite annorlunda från de flesta av massproducerade båtar pärlor som i allmänhet används. Känd för att vara större än många typer av pärlor, är The Crow bead användas för flera olika typer av utsmyckning, liksom vid tillverkning av smycken bitar. Här är några fakta om kråka pärlor, tillsammans med några exempel på hur kråka pärlor används i en rad olika sätt. var Crow pärlor gång enbart gjorda av glas. De glaspärlor var ofta stor i storlek, så de skulle få en framträdande plats i ett skulpturalt smycke. Utbudet av färg och konsistens glaspärla skulle variera beroende på den person som skulle skapa pärlorna. Många av kråkan pärlor gjordes av ogenomskinligt glas, även exempel på färgade genomskinliga pärlorna är mycket lätt att hitta. Placeringen av kråkan kulor i konstruktionen ofta hade någon betydelse och utgjorde grunden för att bevara minnet av en händelse. Händelsen kan ha att göra med den närmaste familjen eller stammen.

Idag kråka pärlor inte längre måste skapas för hand. Stora mängder crow pärlor är tillverkade för användning i alla typer av smycken och kläder som har någon anknytning till den indianska kulturen. Även beading som är gjord av glas är fortfarande mycket populär, tillverkning av kråkan pärlor i olika former av plast och i en regnbåge av färger har också blivit vanligt. p

Crow pärlor finns vanligen som en del av konstruktionen för sådana poster som chokers, halsband och arm och armband vristen. Medan de flesta av de poster som görs i dessa dagar enbart för utseendet och inte agera som en tyst historia av en inträffad händelse, är det fortfarande möjligt att få plagg som är tillverkade med kråka pärlor som inte har någon betydelse annat än ser ut. Native American beadworkers får träffa en klient och prata med dem om den historiska betydelsen av kråka pärlor och erbjuder sig att skapa en design som fungerar som ett minne av en händelse som är så viktigt för kunden.

p

Crow pärlorna är också ofta finns som en del av ceremoniella kläder, inklusive huvud dressing. När införa en särskild ritual, placering och färg på pärlorna ger visuell påminnelse om något samband med ritualen. I de flesta fall tillverkade massan typ av Native American kläder är utformad mer att vara tilltalande för ögat. Medan funktion kråkan pärlorna har förändrats över tid, råder det ingen tvekan att de är attraktiva och kan användas för att skapa vackra bitar av smycken och snygga kläder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.