Vad är Chip Carving?

Chip carving är en typ av Träsnide där ristaren bort små trekantiga träspån från en platt yta, vilket skapar en design som är klassiskt geometriska stil. Även känd som Kerbschnitt, chip carving praktiseras i många kulturer, och exempel kan ses i Mellanöstern, Alpine, och indisk konst från många olika tidsepoker. Detta hantverk kräver användning av en specialiserad chip FÖRSKÄRARE som kan erhållas från en butik som bär Träsnide leveranser eller ett företag som levererar chip carving verktyg och tillbehör. i Chip skulpteras, måste snitten vara mycket exakt och jämn, så att konstruktionen är huggen till samma höjd hela pjäsen. Även trekantiga former kan tyckas ganska begränsande design-wise, kan chip carving faktiskt vara ganska varierande. Trianglarna kan variera i storlek och form, där vissa är långa och smala, medan andra är korta och fett, och de kan sammanfogas samt separerat på olika sätt. Skickliga bildhuggarmaskiner kan också skapa böjda linjer i sina trianglar för mer visuella intresse för skapelsen.

Vanligen är målet för chip carving att skapa en symmetrisk konstruktion som inkluderar en mängd olika geometriska former. Stiliserade blommor, växter och djur kan också visas i konstruktionen. Skickliga bildhuggarmaskiner kan ibland frihand mönster, medan andra föredrar att skissera mönstret på träet innan de börjar. Massproduceras mönster finns för människor som precis har börjat utforska chip skulpteras, så att de kan bli bekant med processen och få en uppfattning om hur man skapar en design som ser bra ut när pjäsen är slut.

Många chip hällristningarna är otroligt vackra och mycket detaljerade, med ett visuellt frodiga utseende. Chip hällristningarna kan användas för att dekorera plattor, möbler, prydnadstavlor, koffertar trä, tavelramar, och många andra träföremål. Skogen används för detta hantverk varierar, med många lämpliga för chip carving, och folk kan även integrera intarsia och andra färdigheter i sitt färdiga bitar. Beroende på smak av Crafter, kan bitar också vara klar med vaxning eller färgning att bevara bit och öka detaljnivån.

Man kan lära chip bortser från skickliga instruktörer som erbjuder workshops och kurser, samt instruktions böcker och filmer finns också. Mest kvalificerade läkare rekommenderar att börja med praxis nedskärningar på skrot trä så att folk kan vänja sig vid att hantera kniven och skapa nedskärningar utan att behöva oroa sig färdiga mallar eller skador på skogen. När man har uppnått en nivå av förtroende och komfort kan de prova denna konst på hög kvalitet trä.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.