Vad är Canvas Duck?

Segelduk anka är en typ av slitstarkt material som ofta är gjorda av bomull, även om det också möjligt att hitta linne anka. Du kan höra duk anka kallad bomull anka, anka tyg, eller helt enkelt anka. Detta textil används i en mängd olika tillämpningar, från skor till sandsäckar, och det är lätt tillgänglig på de flesta båtar butiker i olika vikter och färger. Specifika vikter kan också beställas från specialty företag.

Typiskt duk anka är byggd med vad som kallas en tuskaft, vilket innebär att trådar kors och tvärs med varandra för att bilda ett enkelt rutmönster. Den tuskaft är både lätt att konstruera och mycket stark, särskilt när det sker med tunga trådar. Segelduk anka förstärks ofta med två varp trådar till varje väftgarnet, vilket skapar en karakteristisk stel, tung känsla.

De flesta textiltillverkare grad deras duk anka före försäljningen, med en allmänt standardiserat numreringssystem. Anka är klassificerade genom vägning ett ark med en viss storlek, den ljusare tyget, desto högre grad. Grade 10 är den lättaste formen av segelduk anka, medan klass ett är den tyngsta. Vissa tillverkare gör även "nolla anka", som är ännu tyngre än klass en anka. P

tjockare duk anka kan användas för saker som tapetserade, sailmaking, skor och hängmattor, medan lättare oljor lämpar sig för canvas väskor, kläder arbete, duschdraperier och liknande produkter. Klassiskt, är duk anka säljs i ett oblekt krämig färg, även om det kan vara blekt eller färgad om en viss färg önskas. Liksom andra vävnader av bomull, är duk anka i allmänhet lätta att sköta, och det tar färg mycket lätt.

Om du undrar, inga ankor är involverade i tillverkningen av segelduk anka. Den "anka" kommer från en nederländsk ord, doek , som hänvisar till linne duk. Eftersom alla använda duk som skall tillverkas av hampa, textiltillverkare ville kunna skilja mellan traditionell duk och duk som gjorts med andra fibrer, och uttrycket spred sig till andra språk, däribland engelska, där det förvandlats till "anka".


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.