Vad är Brilliantine?

Brilliantine är en glänsande tyg som besitter en ljus luftiga konsistens och används för allt från några klädesplagg till ett antal artiklar tyg runt huset. Här är lite bakgrund om skapandet av brilliantine, liksom några av de vanligaste tillämpningarna av tyget.

Med ett utseende som är mycket lik vävda alpacka fibrer, brilliantine har sin bas i fibrerna bomullstyg. Genomgår en varp process är bomull sedan blandas eller vävda till med mohair eller kamgarn tyg. Resultatet är att brilliantine tyg har några av de bästa egenskaperna hos både bomull och ull kamgarn. Förutom att vara ett lätt tyg som enkelt tillåter luftcirkulation, brilliantine också har förmåga att behålla sin form mycket lätt motstånd mot rynkor och veck med mycket bra.

På grund av den lätthet av brilliantine tyg, liksom det faktum att det verkar sprida damm mycket lätt brilliantine är ett perfekt val för atleter eller träna kläder, såsom löpning shorts, cykel redskap och baddräkter. Brilliantine rymmer upp mycket väl till en hel del slitage, tvätt lätt och vara redo för en annan användning omedelbart. Relativt billig brilliantine används för att göra glansiga sportkläder som sträcker sig från jogging byxor till baseball jerseys.

Brilliantine är också en favorit när det gäller att designa kostymer för scenkonst. Glansiga tyget iögonfallande under strålkastarna samt låta den utövande vara relativt bekväm under de heta scenbelysningen. Eftersom materialet håller sin form så bra, är det mycket lättare för en garderob avdelning att hålla kostymer letar nya och skarpa, även om de används för uppvisningar varje dag.

Brilliantine kan även gå formell ibland. Anställd som ett ljus tyg som kan hänga bra på kroppen, brilliantine är ett perfekt val för damer formell evening wear. Brilliantine kan användas för att skapa enkla skidan klänningar av något utförligare, och fortfarande vara tillräckligt svalt för bäraren att roa sig. Materialet också gör attraktiv än ljus sjal som kan vara lagom för att hantera en fjäder eller faller kylan i luften.

Som en mångsidig tyg alternativ som kan gå från en förmiddag kör till en natt på scenen, brilliantine är ett utmärkt val när man vill få en hel del slitage från dina kläder poster och ändå få dem att se nya under lång tid. En kombination av slående utseende och bekväma slitage, kan få tyg alternativ konkurrera med brilliantine.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.