Vad är Boucle Garn?

Boucle garn är en specialiserad typ av garn som vanligen består av tre skikt. Bland de tre skikt som används för att skapa boucle garn, är en tråd vanligen lösare än de andra. Den lösare tråd i boucle garn gör att garnet att ha en grov känsla och en skrymmande utseende. Det faktum att boucle garn har en lös tråd i den, gör det också mer sannolikt att reda ut än vissa andra typer av garn. Därför måste man när man arbetar med boucle garn för att garantera en ordentlig titt och hög kvalitet på slutprodukten. är sedan boucle garn häck genom att kombinera flera skikt av tråd tillsammans, är det vanligen en färgstark garn. Ofta används två eller flera färger blandas i ett unikt mönster. På detta sätt tar det bara en rulle garn för att skapa en flerfärgad projekt vid användning boucle garn.

Termen boucle kommer från det franska ordet boucler , som betyder "rullas ihop. " Denna term beskriver perfekt vissa varianter av boucle garn, som innehåller utmärkande hårlock lockar. Denna egenskap gör boucle garn ett utmärkt val för att skapa projekt som till exempel halsdukar, väskor, tröjor, toppar, och ponchos. Alternativt kan boucle garn göra en förtjusande accent när den används tillsammans med en enkel bakgrund. När de används i vävning, ger boucle garn ökad styrka och är bra för både varp och inslag. Den kan användas för att skapa en vävd filt, överrock, sjal, eller ens klädsel. När mohair-blandningar av boucle garn är borstad, ser de som vanligt mohair. Detta beror på att mohair i boucle garn gör det möjligt för rubriken lockar till form, medan ullen som används i denna form av boucle garn hjälper lindra garn och ge det en viss svikt. Som ett resultat av mohair-blandning boucle garn inte har den klibbiga känslan som vanligtvis förknippas med ren mohair garner.

Produkter skapas med boucle garn ofta måste handtvättas eller kemtvättas för att hindra dem från att bli skadade. För att förhindra krympning bör boucle garn produkten som platt för att torka.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.