Vad är Bartacking?

Bartacking är en typ av förstärkning sömmar som används av tyg och textilindustrin att befästa belastningspunkter i kläder, sportutrustning, uniformer, och en mängd andra produkter. Baren tack stygn är en tät sicksack mönster upprepas vinkelrätt över sig själv flera gånger för att sys produkter starkare, och är resistent mot tårar eller sliter i sömmarna. Kommersiellt kan antingen en speciell bartacking maskin eller industriell symaskin med en bar tack kvarstaden kunna användas för detta ändamål.

Stress punkter som kräver bartacking är de områden av ett plagg där normalt slitage medför påfrestningar på sömmarna eller fästanordningar. På ett par jeans till exempel, är bartacking användas för att förstärka fickor, blixtlås, sömmar skrev, hål-knappen och loopar bälte. Alla dessa punkter är utsatta för stress under bärs. Utrustning såsom selar och axelremmar för klippklättring måste vara stark och säker, och bartacking säkerställer att sömmarna inte kommer striden eller dela medan utrustningen är i bruk. Regeringen, militären och akut uniformer service är kraftigt bar tacked, liksom delar av skyddsutrustning som industriell förkläden.

De flesta konsument plagg som är kommersiellt tillverkade innehålla tre rader av bartacking vid varje stress punkt. Säkerhetsutrustning och sport redskap använda minst fem rader, och ibland ännu mer. Kommersiella beskrivningar av sportutrustning, till exempel, kommer att innehålla bartacking som en säkerhetsåtgärd vid utformandet av objektet.

Bartacking kan också användas av hemmet avloppet eller hobbyist. Objekt som täcken, som består av många olika delar av tyg, gynnas bartacking för att garantera hållbarhet. Byta dragkedjor på byxor och jackor kräver en maska bar tackel vid den punkt där ersättning dragkedjan har trimmats för att passa plagget. Medan några hem symaskiner är utrustade med en bar tack bifogad fil kan denna typ av bartacking göras för hand med en enkel sicksack upprepas ofta och med en vinkel för att säkerställa styrka. Om du vill se bartacking i aktion, ta en titt i knapphålet på byxorna. Inte bara är hela hålet sys för att förhindra nötning, men varje ände på hålet är också sys ihop flera gånger för att säkerställa ett starkt grepp utan att riva. Varje föremål med band, såsom ryggsäckar och plånböcker, funktionen synlig bartacking där bandet uppfyller de viktigaste tyg.

Bartacking har blivit standard för något som är sys ihop. Dessa extra maskor skapa hållbara och säkra kläder och redskap som tål användning och slitage, vilket ger ytterligare värde och trygghet för konsumenterna.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.