Vad är Bar Tacking?

Bar fock är ett specialiserat sy stygn för att ge enorma draghållfasthet på plagget eller utrustning det används på. Bar fock är allmänt förekommande på ryggsäckar, tält, taktisk utrustning, och andra tunga slitage ex sytt där normalt sydda maskor kan ge vika vid en avgörande tidpunkt. I allmänhet är bar fock ett tecken på god kvalitet, även om resten av produkten bör alltid ses över noga också. När sy mönster efterlyser bar fock, betyder det att konstruktören anser att del av mönstret är ett viktigt område som behöver extra förstärkning.

Bar fock åstadkoms genom att sy en mycket snäv sicksack tvärs över materialet. I vissa fall kan tillverkaren gå över ribban fock igen, orsakar stygn för att få ett x-liknande form. Vanligtvis är mycket starka trådar som valts för bar fock så att de kommer att stå upp för högt tryck. När du gjort korrekt, bar fock kan bidra till att stödja laster på upp till 400 pounds (nästan 200 kilo). Många backpacking företag särskilt stolta över antalet baren nubb integrerade i sina produkter, hävdar att dom ska ha hårdare och längre än konkurrenterna.

För kommersiella arbete, specialiserat bar fock symaskiner klarar att hantera stora volymer av bar kryssande genom omfattande material som nylon sadelgjord och duk. Kommersiella bar fock maskiner tenderar att vara dyrt, dock, och mindre företag föredrar att anpassa sina befintliga sy-utrustning. Hem avlopp kan spärra please om de har en sicksack inställning på sina symaskiner, även om de kanske måste göra det för hand om materialet är mycket tjock. I båda fallen, vaxat en tung vikt tråd bör användas.

Bar fock arbetar för att förstärka materialet genom att sprida trycket jämnare längs bredden på tyget, med ett stort antal maskor som täcker ett litet område. När trycket läggs på baren tacked området kommer att tråden inte ge sätt som är lätt, eftersom det inte ligger i en rak linje i spannmål med tyg, som de flesta sömnad är. Kommer faktiskt tyg oftare ge vika runt bar fock, särskilt om den är gammal, eller om det har betonats av elementen.

Bar fock kan ses stärka bergsklättring selar, hängflyg redskap, och en lång rad andra produkter som tillverkas för utomhussporter. Eftersom mycket av redskap baren fock används på är avgörande för överlevnad, är det viktigt att regelbundet inspektera och testa dessa redskap och kassera utrustning som verkar opålitliga. Generellt gäller att om stöd växel är sliten eller sliten, sträckte ut i formen, skadats eller är det förmodligen inte säker att använda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.