Vad är Bandanas?

Bandanas är fyrkantiga eller trekantiga delar av tyg, vanligen tillverkade av bomull, som kan användas som halsdukar, huvudduk, eller i en mängd andra sätt. De först gjordes i Indien, där särskilt kvinnor bar dem som huvudduk. Sedan dess har de varit populära vid förslitning av cowboys, särskilt för att täcka näsa och mun mot damm när man rider, bärs som en huvudbonad av amerikanska kvinnor, och även bäras som en mode uttalande under en kort tid av 1980-talet Rock och nya våg musiker och deras fans. Tyvärr dag, många gängmedlemmar bär bandanas i olika färger för att uttrycka gäng tillhörighet. Du kan hitta snusnäsdukar i olika färgalternativ. Skriv snusnäsdukar, särskilt i marinblått och rött med paisley mönster är några av de mest populära. Det finns många som kan kännetecknas av olika färger eller göras i speciella tyg val. Omkring Halloween, till exempel, hittar du ofta orange, sparkly snusnäsdukar och svarta. Den svarta bandana med vita prickiga, och dagen glöd färgade dem var särskilt populärt under 1980-talet.

bäras som huvudduk, kan en bandana knytas på flera olika sätt. De kan bara bindas i en enkel knut under hakan, som vanligtvis är den säkraste slips. Alternativt kan de vara bundna bakom huvudet. Denna typ av bindning är inte lika säkert och tenderar att glida bort lätt. Ändå är det ofta mer lockande än de främre slips, särskilt om ditt ansikte är rund. Å andra sidan, om du arbetar och vill täcka håret, gör det främre tie mer logiskt.

Normalt snusnäsdukar är billiga. De som gjorts av billigt tyg kan köpas i lösvikt och kostar mindre än en US-dollar (USD) vardera. Vid köp styckevis, betalar du omkring $ 2-5 US-dollar per styck. Rektangulär snusnäsdukar tenderar att vara dyrare än triangulära dem eftersom de använder mer tyg. En populär trend med snusnäsdukar är deras användning för skolresor fält. Barn är varje ges samma färg (normalt en ljus färg) bandana för slitage så att de snabbt kan identifieras som en del av en studieresa grupp. Små barn tittar också särskilt gulliga alla idrottsaktiviteter en färgstark scarf eller bandana för dagen. Utseendet kan liva upp skolan bilder och ger ett enkelt sätt att hålla barnen grupperade tillsammans.

Även om bandana kan ses som söta små barn, kan de ha mindre attraktivt föreningar för tonåringar. Många mellersta och gymnasier förbjuda bära någon typ av snusnäsduk eller scarf till skolan eftersom de kan anses "gäng" kläder. Detta är synd eftersom dessa billiga dukar är praktiskt förutom att vara dekorativ.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.