Vad Earthenware?

Earthenware är en typ av keramik som eldas vid låga temperaturer, vilket innebär att dess mineral komponenter inte vitrify, eller förvandlas till glas. Som ett resultat, är lergods porös och otydlig, och den behåller en rik lera färg. Lergods har gjorts i över 9000 år över hela världen, och det fortsätter att vara en populär typ av keramik. Många traditionella keramik stilar använda lergods, inklusive färgglada mexikanska keramik, japanska raku och terrakotta.

Blandningen av material i lergods varierar, beroende på region, men generellt innehåller mineraler såsom kvarts och fältspat tillsammans med boll lera, en mycket plast naturlig lera och kaolin eller kaolinlera, en mer mineraliserade form av lera. Dessa material är marken så att de har en jämn konsistens och de arbetade på ett hjul eller för hand till önskad form. Lergods är första bisque sparken och sedan sköt igen vid en temperatur som kan vara högre eller lägre, återigen beroende på vilken stil.

Vanligt lergods är inte vattentät, eftersom det är så porös. Terrakotta är ett exempel vanligt lergods som är kvar oglaserade eller lätt glaserat för odling av växter. Keramik servis och konst är oftast glaserade för dekorativa och praktiska skäl. När det gäller servis, glas förhindrar vätskor från att sippra in och genom lergods, och glaset är ofta ganska färgglada och vackra också. Konstverk som gjorts med keramik kan vara glaserade eller täckta med ett tunt skikt av halka, en suspension av lera i vatten.

Ofta har lergods en strålande bas färg, den röda i terrakotta är bekant för många människor , men keramik kan också vara beige till kräm, mörkbrun, eller nästan svart i vissa fall. Denna bas färg bestäms av den lera som används i blandningen. Ofta är lergods delvis inglasade att låta den naturliga färgen på leran lysa igenom, vilket är fallet med raku.

Hantverk görs med lergods är lätt tillgängliga, alltifrån producerats kommersiellt servis till japanska teserviser som har gjorts för hand. Många början Potters spelar även med lergods, eftersom det är mer förlåtande än keramik och lera finare. Människor som är intresserade av att lära keramik allmänhet kan hitta klasser som erbjuds på community college och centra konst. Dessa klasser ger också nödvändiga faciliteter såsom ugnar och hjul keramik, tillåter människor att se om de gillar keramik innan de bestämmer sig några allvarliga investeringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.