Vad Broderier?

Broderi är ett hantverk med gamla rötter som går tillbaka till tidiga kulturer över hela världen. Genom att använda en nål, tråd och garn är fastsydda på ett grundmaterial eller tyg för att skapa ett mönster. Idag fortsätter broderi att vara en populär hantverk och är ofta med på kläder och dekorativa hushållsprodukter. Att lära sig brodera är ganska enkelt, men sant herravälde kan ta år och ett oräkneligt mängd tålamod, för att inte tala upprättstående fingrar. I Europa var broderade kläder ett tecken på rikedom och välstånd i århundraden. Hand anses vara en kvinnas hantverk, många adliga och kungliga damer spendera annars tomma timmar broderade rockar, skjortor, gobelänger och linne med sina väntande kvinnor. Även de kan och lysande framtid drottning Elizabeth I av England hade båten, presenterar sin halvbror kung Edward VI med en tröja hon hade handbroderade att fira hans kröning. Nästan två hundra år senare, satt fru de Pompadour, den mäktiga älskarinna till kung Louis XV av Frankrike, för ett porträtt poserade med sitt broderi ram. Det finns flera olika former av broderier, många med rika kulturella historia går tillbaka hundratals, kanske tusentals år. De flesta konstruktioner används på två grundläggande principer: antingen mönstret sys ovanpå fundamentet, eller tråden är genomarbetat detta grundmaterial för att bilda en platt mönster i den ursprungliga tyg. En tredje populär design, kallad utdragning av trådar eller cutwork, används ofta i knyppling. I denna form, en del av grundmaterialet skärs ut och den resulterande hålet sys över med spets eller broderad med tråd eller garn.

Top-söm blanketter är i allmänhet den enklaste typen för nybörjare att förstå. Med hjälp av tråd eller garn, någon typ av design eller mönster kan sys ihop till en botten tyg. För någon med erfarenhet av grundläggande hand sy, brodera alfabet brev, blommor, eller grundformer borde vara ganska enkelt. Även om det finns mer komplicerade sömnad tekniker, grundläggande whipstiches eller kör maskor fungerar bra för de flesta grundläggande mönster. Monogramming en handduk eller broderade blommor på en näsduk kan vara en fråga om timmar även för en nybörjare. En utrustning som rekommenderas för nybörjare är en broderbåge. Detta är en enkel träram bildas ofta i en cirkel, som består av två ringar av trä som passar ihop. Genom att halka tyget mellan ringarna, kan det vara ordentligt sträckt och höll stilla och platt lätt brodera. Det finns också större ramar som kan hålla ett helt tygstycke spända för att ge enkel tillgång till hela den del snarare än bara ett särskilt avsnitt, men dessa är ofta inte används på grundläggande arbete.

De flesta tyg och hantverk butiker erbjuder böcker och förnödenheter som kan hjälpa den intresserade nybörjare att komma igång. Många erbjuder även klasser inriktade mot specifika typer och stilar i broderi. Broderade arbete har påbörjats passionerade romanser och torkade bort tårar Royal, underhållit drottningar och kungar smyckade med tanke historiker inblick i forntida kultur, och även kan göra en gammal kjol verkar frisk från en designer's Boutique. Att bli skicklig på att brodera gör det möjligt för hantverkare att skapa vackra presenter och dekorationer att ECHO en lång och rik historia.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.