Hur rengör jag Mynt?

När det gäller rengöring ett mynt regeln är om myntet är värdefullt eller om myntet har ett okänt värde, då det bästa du kan göra är att antingen lämna mynt i dess nuvarande skick eller söka en professionell mynt återförsäljare eller insamlare att utvärdera myntet. Anledningen till att det inte rekommenderas att rengöra ett mynt som har känt eller okänt värde beror på det sätt som ett mynt värderas av mynt återförsäljare. I de flesta fall, när en gammal mynt har renats genom någon annan än en professionell myntens värde skrivs av på grund av skador på mynten känsliga yta orsakad av Amateur rengöring.

Även samråd med en professionell mynt samlare eller återförsäljare rekommenderas när man överväger rengöring av ett mynt, det är en metod att rengöra mynt som rekommenderas av USA Mint. Denna metod att rengöra mynt består av att helt enkelt ta en bit bomull som har fuktats och tillämpa en pasta som består av bikarbonat och en liten mängd vatten till mynt. Var noga med att gnida myntet försiktigt för att undvika att skada myntets ursprungliga finish. Starka kemikalier eller rengöringsmedel metoder som smycken städare, svavel-syror, ättika, polerdukar, hård borst, penslar, rock och tumlare måste undvikas, om någon av dessa starka kemikalier eller metoder rengöring används vid försök att rengöra mynt myntet kommer sannolikt att skadade och minska i värde. Kom ihåg att det inte rekommenderas att rengöra alla mynt utan att bedöma dess värde först efter myntets värde är känt och har valts ut-i de flesta fall, rengöring värdefulla mynt rekommenderas inte även om rengöring görs av en professionell. Anledningen rengöring värdefullt, och i de flesta fall gamla, är mynt rekommenderas inte beror på värdet av de mynt som bedöms av hur den ursprungliga skick upprätthålls. Det bästa sättet att bevara ett mynt för att förhindra att det förlora sin ursprungliga yta är att hålla det i en uppsamlare bok eller fallet, från fuktiga eller våta områden för att förhindra frätande, och att hantera mynt genom att trycka bara dess sidor. Genom att bara röra ett myntets sidor, är den yta mindre risk att skadas av oljor som varje person innehåller i sin hud.

Rengöring ett mynt är allvarlig uppgift, om det görs felaktigt värdet av myntet kunde sjunka dramatiskt, eftersom rena mynt är inte alltid värdefullt mynt. Detta är anledningen till att städning av ett mynt bör endast göras av ett mynt återförsäljare eller insamlare om värdet av myntet är av någon betydelse. Om värdet av myntet är inte viktigt att dess samlare än USA Mint rekommenderade metoden för mynt rengöring är den bästa metoden att använda för att rengöra mynt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.