Hur kan jag göra Soap?

göra tvål idag är mer av ett tidsfördriv eller hobby än en nödvändighet. Men för människor som gillar en kreativ strävan, modern smälta och gjuta metoder gör det lätt att göra tvål hemma. Tag i en bok från ditt lokala bibliotek är ett annat enkelt sätt att lära sig att göra tvål.

Soap Making har funnits i mer än 5000 år. Tills 20-talet, skulle folk göra tvål från ett hopkok av smält animaliska fetter (ister), vatten och lut, känd som ister såpa eller lut tvål. Men eftersom det är så svårt att göra, få människor som försöker göra lut tvål längre.

Moderna tvål gör metoder inkluderar hand slipat tekniken och smälta och gjuta. Smälta och hälla tvål ger mest effektiv och säker metod. Hand fräsning tar större ansträngning, men i allmänhet ger en överlägsen tvål.

För att göra din egen tvål hemma, behöver du en mikrovågsugn, stort glas mätglaset, omrörning sked, tvål bas, dofter, färgämnen, och mögel tvål för att förstora. Det finns hundratals val i dofter och färg kombinationer. Om du bara lära sig att göra tvål hemma, börja med tvål gör recept skriven av en erfaren tvål maker.

Hand fräsning börjar med galler flera uns (ca 200 eller så gram) av såpa, som är vanlig i hela livsmedel butiker och ibland på hobby butiker. Vatten tillförs den rivna tvål bas och blandningen försiktigt värms upp tills smält. Innan hälla den smälta tvålen i formar, lägger tvål-maker hon önskade kombinationer av dofter, färg, och naturliga tillsatser inklusive frön, örter eller kryddor.

smälta och hälla tvål byggsatser och förråd är allmänt förekommande i hobby butiker överallt. Med tillsyn av en vuxen, barn 12 år och uppåt kan göra smälta och hälla tvål. Tvålen basen kommer in lätt att mäta, en ounce (ca 28g) stycken. Det finns flera typer av basen för att göra tvål, inklusive tydliga och ogenomskinlig tvål grunder gjord av glycerin, olivolja, kokosolja, palmolja, shae smör eller olivolja och aloe. Det är viktigt att använda Endast dofter och färgämnen som utformats särskilt för att göra tvål, och endast i rekommenderade mängder, andra typer av tillsatser, eller för mycket av vissa godkända tillsatser, kan orsaka hudirritation.

Soap dofter kan smakfullt blandas för att skapa tilltalande och unika kombinationer. De olika dofterna är uppdelade i tre kategorier, så kallade noter. Den huvudsakliga Doften är känd som "dominerande not. " Efterklanger, känd som "blender" används för att förbättra de viktigaste doft. Slutligen "kontrast" lägg till en livlig liten kick kallas låga toner.

färgblandning för tvål gör kan vara lite knepigt. Färgämnen används för att göra tvål är mycket koncentrerade och det är lätt att förstöra ett parti tvål med för mycket experimenterande. Experimentera med tvål färg i en fyra uns (ca 113g) glas vatten. Vattnet Metoden ger en bra förhandstitt på färgblandning tydliga glycerin tvålar, men fungerar inte lika bra att förutsäga färgen på ogenomskinlig tvål.

Formar för att göra tvål kommer i olika former, från de typiska baren eller ovala att utarbeta blommiga formar. I allmänhet är de flesta mögel är mellan två och sex uns (56-170g) i volym.

En hel del av det roliga att göra din egen tvål kan i förpackningar skapelserna för gåvan att ge. Några fancy mjukpapper och band, en speciell del av keramik eller en dekorativ låda kan gå en lång väg att klä upp din hemgjord tvål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.