Hur jag Knit halvkängor?

barns födelse är något som många nyblivna mammor, eller ens fäder väljer att fira genom att lära sig sticka. En stickning projekt som är tvåa i lätt bara en filt är baby tossor, ett projekt som kommer att omhuldas i många år framöver. Det finns en mängd olika projekt guider, både gratis och avgiftsbelagda, som kan vägleda nya stickare på sin strävan efter sticka tossor, men det kan vara skrämmande att välja rätt stickning mönster. Det finns några grundläggande och viktiga skillnader mellan hur sticka halvkängor byggs, liksom material och förnödenheter som används för att skapa dem. Det vanligaste sättet att sticka halvkängor är att sticka dem i flera bitar, platta på raka stickor, och använda en väv eller garn, nål för att sy ihop dem till önskad form. Detta ger för enklast konstruktion och tillåter någon som just har börjat lära sig sticka för att snabbt skapa en present till ett barn. Den näst vanligaste byggnadssätt innebär stickning den tossor "i rundan," det vill säga utan en söm och allt i ett stycke, genom att använda rundstickor eller uppsättning med dubbla pekade nålar. De runda tillverkningsmetod erbjuder många fördelar att sticka den halvkängor platta inte, det har inga sömmar som kan irritera en bebis känslig hud, och eftersom det inte finns falsning inblandade att det är snabbare och lättare än andra metoder för konstruktion.

Även halvkängor kan sticka med en rad olika typer av garn, de typer som oftast rekommenderas är de som är enkelt, smidigt och vanligen ett medium eller låg vikt. Tjocka eller skrymmande garn inte används så ofta i uppbyggnaden av baby tossor, men en kamgarn eller medeltungt val gör en snabb, tjock sticka och ofta används vid framställning av stickade tossor. Lägre vikt, eller fingering vikt, garner kan användas för att skapa släktklenod poster som är mer känsliga eller Lacy. Fiber val spelar också en viktig del i att välja en garn för stickade tossor. De flesta nya föräldrar föredrar något som kan tvättas i maskin, och med de tekniska framstegen, även ull garn nu kommit med möjlighet att bli maskintvätt.

Stickning halvkängor kan vara en rolig och givande erfarenhet, och för nybörjare som behöver ytterligare specialiserad undervisning eller hjälp, en resa till en lokal specialitet garnbutik rekommenderas. Erfarna stickare arbetar på en lokal garnbutik kommer att kunna hjälpa till med val av utrustning och material. Förutom att tillhandahålla grundläggande undervisning, kan de också kunna hjälpa till med några problem eller frågor som kan komma fram samtidigt som stickat tossor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.