Hur bygger jag en grill?

Det finns få saker roligare än en bakgård grillfest på en varm sommarkväll. Själva tanken på hamburgare, är korv, biffar, kyckling eller fräsande på grillen tillräckligt för att göra en mun vatten med förväntan. Det är en enkel glädje, och en som kan förbättras ytterligare om en person väljer att bygga ett galler av sina egna. Det finns många kommersiella grillar finns att köpa. De kör allt från små, kol-eller gaseldade bordsskiva modeller för massiv, rostfritt stål, som drivs propan versioner som kostar tusentals dollar. Dock kan man bygga ett galler av sina egna i en enda eftermiddag. Bäst av allt, priset på en sådan grill kommer knappt lämna en buckla i en plånbok.

Endast ett fåtal material som krävs för att bygga en grill. Först behöver man en matlagning rost. En standard, kan runda galler köpas i nästan alla hem och järnhandel. I värsta fall kommer även en ugn rack arbete. Det enda beslut som måste göras är att storleken. Är en individuell planering för grillning bara för sig själva och några vänner, eller gör de försöker att vara värd för en stor fest? För de flesta, ett galler med en 18 till 24 tums diameter (46 till 61 cm) räcker.

Nästa steg består i att skapa en struktur för att hålla den pyrande ved eller träkol över vilka rosten kommer resten. På en plan yta, bör en hammare en tillfällig, center-spel i marken. Knyt ett snöre till bålet som är något längre än diametern på rosten, sträcka det hårt, och bocka av en cirkel. Ta bort mitt spel, och antingen kratta eller gräva ut cirkeln till ett djup av fyra inches (10 cm).

Med detta utgrävd område slät och plan, kan man börja bygga sin grill. Detta sker genom att stapla stenar eller tegelstenar runt cirkeln till en höjd av mellan 18 till 24 inches (46 till 61 cm). Det bästa materialet som man kan bygga en grill är gatstenar, med gemensamma tegel är ett sekundärt val. Klippor och natursten är också en möjlighet, om de har en relativt slät yta. Man bör dock komma ihåg att aldrig använda stenar som är nedsänkta i vatten. Under höga temperaturer de lätt kan spricka, splittras, eller till och med explodera.

Gallret kan nu läggas direkt på hållplatsen för grillen struktur. För mer stabilitet, kan fyra tegel eller gatsten placeras runt cirkeln i kanterna av tillagningen rosten. Dessa kan tas bort när man vill rengöra aska från botten av kokutrymme, rengör gallret själv, eller lägga till kol. Det sista steget för en som vill bygga en grill är att täcka botten av matlagning område med lavastenar. Detta är inte en absolut nödvändighet, men det skapar en barriär mellan bränslet och den fuktiga marken och möjliggöra ett bättre flöde av luft till elden.

Man behöver inte spendera en förmögenhet att bygga en grill. Ingen svetsning eller murverk färdigheter är nödvändiga. Verkligen, det enda som krävs är ett par timmars tid, några enkla material, och en önskan att njuta av mat tillagad i naturen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.