Vad utrustas läder?

utrustas läder är läder som har arbetat på något sätt vara dekorativa och funktionella. Utformning på utrustas läder allt från enkla till det vackra, och de är en del av den konstnärliga traditionen i många nationer. Kollektivt, är saker som har tillverkats av utrustas läder ofta kallas läder hantverk, en anspelning på hantverket som gick in i deras konstruktion. Många exempel på läder hantverk finns till försäljning runt om i världen, allt från italienska stövlar till westernsadlar.

Läder är ett djur dölja som har behandlats så att det motstår nedbrytning. När behandlas, läder skäras i olika former, eller som behandlas med ytterligare ämnen som hård, mjuk, vattentät, och så vidare. Mönster kan också vara märkta i läder genom läder stämpling, läder snidning, läder brännande och färgning eller målning. Objekt som metall och ädelstenar kan också knytas till utrustas läder. Ofta finns flera verktyg som används på en enda läder projekt, eftersom många av dessa tekniker kompletterar varandra när de används väl.

Människan har arbetat med läder i århundraden, som arkeologiska bevis och målningar tydligt visar. Det är troligt att idén om dekorationen läder uppstod ungefär samtidigt som folk listade ut hur man kan bota skinn. Konstnärliga uttryck genom läder dekoration dokumenteras tydligt i många mänskliga kulturer, som kör allt från aboriginska målning på läder ornately snidade och guld bläddrade omslag för böcker skapades under medeltiden.

Industrialiseringen har gjort det möjligt för företag att skapa utrustas läder med hjälp av maskiner, vilket gör det mycket billigare för konsumenterna. Utrustas läder bälten, skor och jackor är mycket vanliga, tillsammans med massproducerade sadlar, klädsel och liknande lädervaror. Det är också möjligt att köpa utrustas läder som har arbetat för hand, även om det är i allmänhet dyrare. Hand-utrustas lädervaror verkligen kan vara konstverk, särskilt de som kommer från studion av en talangfull läder arbetstagare.

p

Människor som är intresserade av Tooling läder kan hitta de grundläggande verktygen i många båtar butiker och i butiker som specialiserar sig på läder arbetar. Läder arbetarklassen kan också erbjudas i vissa samhällen, så att berörda personer kan lära sig grunderna i farkosten. Många hantverkare lära läder arbetar som en del av sin konstnärliga utbildning, allt från folk som är specialiserade på film rekvisita för att sadla beslutsfattare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.