Vad är tandning Shears?

tandning saxar är specialiserade saxar som är utformade för användning i skärning tyg. Bladen har en tydlig sawtoothed kant som skapar ett sicksack mönster när tyget skärs. Medan tandning saxar har utvecklats för klädsömnad handel, är de också ibland används i konst-och hantverk där Scalloped kant utseende önskas. Mest tyg och butiker hantverk lager tandning sax, och det är även möjligt att beställa dem från sömnad leverantörer.

Ursprunget till uttrycket "rosa" eller "tandning" i förhållande till en Scalloped skära är lite dunkelt . Vissa etymologists har föreslagit att termen kan vara en hänvisning till den ruggiga kanter nejlikor, som ibland kallas rosa. Oavsett ursprung, har tandning av saxar funnits sedan slutet av 1800-talet och de har visat sig vara till stor nytta för sömmerskor och andra personer som arbetar med tyg. När tyget är pinked, det Scalloped kanten är det mindre risk att riva upp , och om det gör det kommer längder tråd normalt kort. Detta kan vara ett bra drag för projekt som behöver bli färdigt snabbt, och för nedskärningar som kommer att döljas, men kritisk mot integriteten av skapelsen, till exempel, kan tandning av saxar användas för att skära tyg som ska sys ihop, se till att tyget inte börjar riva i sömmarna gång skapelsen har monterats.

tandning sax kan också användas dekorativt. Vissa tycker det Scalloped utseende, och det är också möjligt att hitta tandning sax som skär i andra mönster, inklusive böjda pilgrimsmusslor. När det gäller kläder med snittytor som kommer att visa, tandning av saxar kan lägga till en extra dimension av visuell intresse. Dessa sömnad verktyg kan också vara användbara för skärning tyger som används i applikationer och andra tyg hantverk och för att göra dekorativa lister bråttom.

Liksom andra sax avsedd för användning med tyg, tandning av saxar bör endast användas på tyg, för att förhindra Avtrubbning av bladen. De bör också regelbundet oljas och slipas för att säkerställa att kanterna stanna skarpa så att saxen kommer att skära tyg prydligt. Om tandning saxar börjar mangel och krossa tyg, snarare än att dra ner, de är definitivt grund för en skärpning. Det är inte heller en bra idé att skära igenom alltför många lager av tyg på en gång med tandning plåtsaxar, som nedskärningar kan bli ojämna och oregelbundna, och lagren kan matta saxen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.