Vad är spånskivor?

På en given dag, sågverk och annat virke, fabriker bearbetning genererar en stor mängd skrot. De flesta av dessa träspån och högar med sågspån skickas till deponi eller förbränns, men en del av detta material slutar som konstruerad produkt som kallas spånskiva. Spånskivor är ett billigt alternativ till massivt trä panel eller skivor. Det är främst avsedd för inomhusbruk projekt där utseende och hållbarhet är inte prioriterade. Om du var att undersöka en del av spånskivor, skulle du troligen att märka en brist på spannmål. Spånskivor tillverkas genom att sågspån och annat träavfall med en speciell harts. Denna suspension av träflis och lim pressas sedan genom ett extrudering maskin för att bilda långa ark av spånskivor. Anpassade sågar skär dessa blad i olika storlekar beroende på kundens behov. Tillverkare av billig heminredning såsom hyllor, nöjesdistrikt och bokhyllor använder sig ofta av spånskivor för gör-det-själv-kit.

Även ofärdiga spånskivor bär föga likhet med traditionella hårda träslag, producenter lägga ofta en tunn fernissa av äkta trä för att förbättra sitt utseende. Spånskivor kan även målas eller lamineras. En av de saker spånskivor kan inte hantera dock utsätts för fukt. Det är därför knappast några utomhus projekt funktionen spånskiva.

Vatten orsakar spånskivor för att färga och förvränga, som allvarligt kan begränsa dess användning i hushållen. Spånskivor kan användas som subflooring, men bara om det passar perfekt nog att bilda en fuktspärr. När spånskivor bli våt, förlorar mycket av sin draghållfasthet. En kvinnas högklackade skor kan orsaka skada.

Spånskivor har också en del positiva aspekter. Träavfall material kan återvinnas för att ingå som en nyttig produkt, och konsumenterna kan köpa billiga alternativ till high-end skåp och hyllor. Beroende på tillverkare och kvaliteten av hartset, kan spånskivor är förvånansvärt hållbar. Spånskivor kan inte tåla stress samt produkter lövträd, men det fungerar tillräckligt bra för lätta projekt såsom garderob hyllor eller bärbar skåp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.