Vad är silikon konservering?

Silikon tätningsmedel eller lim är en kraftfull, flexibel produkt som kan användas i många olika tillämpningar. Även silikon tätningsmedel är inte lika stark som vissa fogmassa eller lim, förblir silikon tätningsmedel mycket flexibel, även när den har torkat helt eller botas . Silikon tätningsmedel kan också tål mycket höga temperaturer, vilket gör den idealisk för tillämpningar som utsätts för hög värme exponering, såsom på motorns packningar.

Silikon fogmassa som finns i en mängd olika former. Till exempel, är ett sätt att köpa silikon tätningsmedel i en två-komponent Dessutom, den här typen av produkter kräver att användaren blanda två föreningar att göra tätningsmedel. Blandningen skall göras omedelbart innan du använder den, vilket gör denna typ av silikon tätningsmedel ganska knepig att använda.

Silikon tätningsmedel kan också komma som en enda produkt, utan någon blandning krävs. En typ av en enda produkt silikon tätningsmedel kallas Rumstemperatur vulkaniserade (RTV). Denna form av tätningsmedel börjar bota så snart den är utsatt för luft-eller rättare sagt, fukten i luften. Därför är det nödvändigt att du arbetar snabbt när du använder RTV silikon tätningsmedel. Det finns en rad andra, mer tekniskt avancerade former av silikon tätningsmedel också. En typ som kallas tryckkänslig Silikon tätningsmedel, har en permanent tackiness och följer med avsiktliga påtryckningar-med andra ord, även om det kommer alltid att vara "sticky", det kommer inte att sticka om någonting helt enkelt borstar eller vilar upp mot det. En annan typ kallas UV eller strålning botas silikon tätningsmedel och använder ultraviolett ljus för att bota tätningsmassa. Slutligen termoplastiska silikon tätningsmedel kräver exponering för värme för att bota.

Silikon tätningsmedel kan användas i en mängd olika tillämpningar. Denna typ av tätningsmaterial används ofta i bil-och relaterade tillämpningar, såsom stöd för försegling en motor, med eller utan packningar. På grund av sin överlägsna flexibilitet är tätningsmassa också ett bra val för många hobbies eller hantverk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.