Vad är ripstop?

ripstop, som ibland kallas sport tyg, är en vävd, lätt, nylon-gängad material som motstår riva och slita. Ripstop kan vattenresistenta och används ofta för campingutrustning såsom tält och yttre skal av sovsäckar. Det används också för att göra hängglidare och vingar PARASEGLA, fallskärmar, varmluftsballonger, segel, glador, flaggor, banderoller och sportkläder. Den tuffa slog ripstop kan ta gör den idealisk för alla program som kräver material som inte kommer att misslyckas under stress.

Många människor antar ripstop är av nylon, detta är bara delvis sant. Ripstop görs genom vävning nylon trådar under ett grundmaterial i ställverk mönster. Många tyger kan användas för att göra ripstop, inbegripet bomull, silke, polyester eller polypropylen, nylon med innehåll begränsad till crosshatched trådar som gör materialet tår-resistenta. Nylon själva materialet inte ripstop om det inte är förstärkt med crosshatched trådning.

ripstop är lätt att identifiera på grund av de uppenbara samverkande nylon gängade mönster i materialet. Till exempel, en plast Tarp gjord av ripstop material har en något förhöjd låda mönster hela, medan vissa ripstop uppvisar en diamant mönster. Titta noga på varje tält väska, bil eller motorcykel täcka, paraply, blöja väska eller shopping väska, och du kommer att se kontrollampa mönster ripstop.

ripstop är så mångsidig och tufft det i stor utsträckning används utanför den privata sektorn, liksom. Ripstop tyg av brandsäker Nomex? används för brandmän, medan militära tillämpningar ripstop för kamouflage kläder, förpackningar, påsar redskap, täcker duk utrustning och mycket mer. Om du någonsin försökt att riva ripstop, vet du att det är omöjligt att komma någonstans. Signalställverket tråd mönster stoppa alla tår från att spridas, men för alla dess hållbarhet, kan ripstop vara tunt nog att se igenom! Ventilerande ripstop är idealisk för kläder, och kan hittas i rinnande shorts, linnen och tröjor. Sport uniformer är också ofta av ripstop.

är chansen att du har flera föremål av ripstop runt huset, garaget eller i trädgården. Om du vill göra en sak ripstop-kanske en täckmantel för att grilla eller slip överdrag för din trädgård möbler-bara leta efter det i bulk till din lokala butik sömnad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.