Vad är mahogny?

mahogny är ett rikt färgad material som är bland de mer värdefulla träslagen i världen. Det är känt för sin unika rosa färg, som utvecklas till en djup rödbrun som trä åldrar. Till skillnad från andra träprodukter, såsom ek eller furu, funktioner mahogny fåtal knop eller håligheter. Detta ger träet en slät, jämn säd mönster, vilket gör den idealisk för fina möbler och trä hantverk.

De flesta arter av träd som producerar mahogny bli ganska stora, vilket gör att träd skördare att producera stora, kontinuerliga styrelser. Genom att använda dessa stortavlor, kan möbler beslutsfattare skapa skrivbord, bord och andra möbler utan skarvar eller fogar. Mahogny är också relativt lätt att arbeta med. Det är otroligt starka och hållbara, så hantverkare för att skapa hållbara produkter. Jämfört med andra material, är mahogny lätt att slipa, skära rent, eller slå på trä svarv.

Även om merparten av mahogny trä används till möbler beslutsfattande, dess rika färg och hållbarhet också göra det till ett populärt val för tillverkare av musikinstrument. Många trä trummor är gjorda av mahogny, som är akustiska och elektriska gitarrer. Träbåt producenter även åberopa mahogny på grund av sin styrka och motståndskraft mot röta.

mahogny kommer från Swietenia släkte av träd. Det finns tre huvudsakliga typer av träd i detta släkte som mahogny kan härledas från. Den mest sällsynta och mest värdefulla är Swietenia mahagoni , som odlas i hela Florida, Honduras och Västindien. Den Swietenia humilus och Swietenia macrophylla odlas på Stilla havet och Atlanten kuster Sydamerika, respectively.

Enligt konventionen om internationell handel med utrotningshotade arter (CITES), alla typer av mahogny träd är hotade, och nästan kommersiellt utdöd i Sydamerika. Inom 164 medlemsländer i CITES, kan mahogny inte exporteras utan ett CITES-exporttillstånd. Detta är ett försök att skydda försörjningen av mahogny träd, liksom den närliggande ekosystem från hotet om avskogning.

Medan många människor beundrar mahogny för sin skönhet och styrka, kan vissa tvekar att köpa detta material på grund av miljöhänsyn. Att lindra detta problem, leta efter trä stämplade med Forest Stewardship Council (FSC) godkäntstämpel. FSC är en oberoende icke vinstdrivande organ som berörs av ett ansvarsfullt skogsbruk världen över. Denna organisation certifierar trä skördare och exportörer utifrån deras ansträngningar för att skydda gamla skogar, minimera konsekvenserna för de lokala djurlivet och begränsa användningen av farliga kemikalier och bekämpningsmedel. Genom att köpa mahogny certifierats av FSC, kan du dra nytta av denna produkt och samtidigt bidra till att bevara sin framtida tillgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.