Vad är kardad Bomull?

Carded bomull är bomull som har beretts för spinning till tråd eller garn. Carding är ett viktigt steg i behandlingen av många textilier, se till att skräp tas bort samtidigt anpassa fibrer för att göra dem lättare att snurra. Utan carding skulle bomullstråd vara grova och mycket skör.

Hand-kardad bomull förbereds med hjälp av handen carders, som ser ut ungefär som den fintandad borstar användas för att bereda djurens pälsar. Bomull är uppträdda ut över en borste, och sedan den andra borsta försiktigt överkörd första, dra av fibrerna i bitar som har anpassats i samma riktning, samtidigt bort mycket korta fibrer, vegetabiliskt material, och andra föroreningar som kan ha en negativ inverkan på tråd eller ull spunnen från bomull. När kardningsprocess är klar, alla av den bomull som har överförts till den andra borste, varvid det kan delas in i klumpar och snurrade. Beroende på hur fibern behandlas innan spinningen kan det bli en flisa, en enkel bit av material, eller en ambulerande, en flisa som har vridet för extra hållfasthet. För extra fin bomull, kan personer med en bomullstuss kam att dra ut ytterligare korta fibrer efter kardning, se till att bomullen fibrerna är alla lika långa. Kammad bomull är mycket mjuk och silkeslen, och det tenderar att bli dyrare, eftersom en större volym av bomull tas bort under behandlingen.

Industriellt kardad bomull är beredd på stora snurrande tunnor som kan bearbetning av stora volymer av bomull på en gång. För snabb behandling, är bomullsspinning maskiner vanligtvis ligger nära carding område, se till att minimal tid slösas överföra bomullsprodukter runt en fabrik.

Det är möjligt att köpa loss kardad bomull, för människor som vill spinna bomull hemma och kardad bomull används också för att göra produkter som bomullstussar. Fördelen med att använda din egen rå kardad bomull som konsthantverkare kan styra färgbad, tjocklek och styrka som följer tråden i sina egna projekt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.