Vad är kammad bomull?

kammad bomull är en extremt mjuk version av bomull som speciellt behandlar bomull fibrerna innan de spinns till garn. Som regel är kammad bomull något dyrare än konventionell bomull. Den extremt mjuk, är starkt material idealisk för tillverkning av sängkläder och kläder som ska bäras mot huden. Om textil används i en bomull produkt kammad bomull, kommer det oftast tydligt kan identifieras. Att göra konventionell bomull eller tråd, bomullen har skördats, renas från smuts och frön, och sedan kardad. Carding separerar fibrerna och ungefär linjer upp dem, så att de ligger alla i samma riktning. Bomullen är indelad i fiberband, härvor av råbomull som är inlindade i tråd eller ull. När bomull är kammad, är fina penslar som används för att dra ut eventuella föroreningar, tillsammans med korta bomull fibrer. Cirka 15% av volymen avlägsnas, efterlämnade bara lång, vilket raka fibrer är jämn och anpassats. Den skivade av kammad bomull är sedan spunnits till tråd. på känslan av kammad bomull är mjukare eftersom det saknar kort trådar att sticka ut och sticka, och all smuts och föroreningar har tagits bort från tråden. Kammad bomull är också starkare, eftersom kortare och brytbar fibrer har avlägsnats genom kamning. Dessutom rätade fibrerna ligger tillsammans hårdare efter kamning, gör kammad bomull tråd mindre troligt att striden och riva. Eftersom kamning processen avlägsnar volym och lägger till ett extra steg, det resulterande textil blir något dyrare.

Många företag föredrar att använda kammad bomull för kläder och lakan på grund av mjukhet och draghållfasthet. Bomull som inte har genomgått den kamning steg tenderar att vara mer ojämn, och det kommer att bli mer utsatta för nötning, noppor och riva. Kammad bomull kommer naturligtvis slutligen bryta ner, precis som vanlig bomull. Det är ett utmärkt val för plagg avsedda att bäras av barn och äldre, eftersom det är skonsam mot huden.

Vård riktningar för kammad bomull är mycket lik de för konventionell bomull. Som regel kan den tvättas och torkas vid alla temperaturer. Kan dock färgat kammad bomull blöda om den tvättas i hög värme och stickor är föremål för krympning. Användningen av ljumma temperaturer och milt tvättmedel kommer att förlänga livet på tyget. De särskilda skötselråden på en produkt ska alltid följas, i fall bomull har blandats med annan typ av fiber, eller så har särskilt behandlats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.