Vad är en kaka gemensamt?

ett kex gemensamt är en typ av woodworking gemensamt utvecklade på 1950-talet. I ett kex gemensamt, en oval träbit känd som en kaka sätts in i skårorna i två träbitar som ska anslutas. Limma på kakan får den att expandera och skapa en ombonad passform och en mycket ren gemensamt. Mekanik ett kex gemensamt är helt dold, vilket gör denna teknik populärt för tillämpningar där träindustriarbetarefederationen vill inte att folk ska kunna se det gemensamma.

Denna stil Träbearbetningsmaskiner gemensamt är ett exempel på en stumfog. Butt lederna görs av laskning två träbitar tillsammans, och de tenderar att vara svag utan förstärkning. Den kex och lim kombination gör utmärkt förstärkning, se till att den gemensamma kommer att vara mycket stark. I själva verket kan de gemensamma bli starkare än trä själv, och kex leder sällan misslyckas när de görs korrekt. kan Kex vara av massivt trä och laminerat trä. Laminerade Woods ibland föredra, eftersom fukten i limmet kommer att blåsa upp lagren på kakan, så att den utvidgas. Bokträ är ett populärt val eftersom det är mycket stark, även andra träslag kan användas också, och kex finns i standardiserade storlekar: # 0, # 10 och # 20. Ju fler, desto större biscuit, med målet är att använda den största kakan möjligt för extra styrka.

kortplatser för ett kex gemensamt kan skäras med en rad olika träbearbetningsverktyg, men många föredrar att använda en Lamellfräs, också känd som en tallrik snickare. Biscuit snickare är speciellt utformade för att minska den halva rundor för att göra kakor leder, och de är mycket lätta att använda. Användare som helt enkelt storlek och önskad vinkel, och gör ett snitt i det avsedda platser. Nedskärningarna behöver inte matcha perfekt, eftersom det finns lite av vicka rum i ett kex gemensamt.

träindustriarbetarefederationen brukar lära sig en rad möjliga leder de kan använda under sin träbearbetning utbildning. De praktiken också mycket så att de kan få en känsla för hur varje typ av gemensam ser ut och fungerar, som tillåter dem att välja ut de bästa gemensamma för jobbet. Människor som arbetar med woodworking projekt hemma som inte har fått yrkesutbildning kanske vill överväga en veckoslutskurs så att de kan få lite erfarenhet och mentorskap som radikalt kommer att förbättra deras woodworking projekt. Biscuit lederna är populära eftersom de är starka och lätta att göra, men det finns andra alternativ också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.