Vad är en hobby svarv?

Träbearbetning som en hobby har alltid haft en viss popularitet, och Woodturning är en mycket viktig aspekt av det. Den viktigaste verktyg Woodturning är en hobby svarv. En svarv är ett verktyg som vänder eller rullar ett block av materialet på plats medan den är formad och skär med en bred rad av verktyg. Hobby svarvar används ofta för att göra sådana saker som bord och ben stol, ljusstakar, basebollträn och bitar schack.

svarven är ett verktyg som har använts i tusentals år, som går tillbaka åtminstone till de gamla egyptierna. Under medeltiden, pedaldrivna svarvar ersättas hand vände dem, så att hantverkare att använda båda händerna för att inneha och använda sina verktyg. Under den industriella revolutionen kom motordrivna svarvar till stånd, så vände trä poster skapas i mycket mindre tid. Hastigheten på motorn ökat kvaliteten på den färdiga produkten också. Idag finns kommersiella svarvar drivs av programmerbara datorer, men hobby svarv är fortfarande en viktig del av en Woodworker verktyg för insamling. En grundläggande hobby svarv består av cirka sex huvuddelar. Nästan alla svarvar har en säng, som är en horisontell balk som alla andra delar bifogas. I ena änden av sängen är Spindelhuset, som innehåller en elmotor och spinning lager. Bifogas Spindelhuset är spindeln som håller blocket på plats och gör det. I andra änden av hobby svarv är tailstock. Det kan justeras horisontellt till valfritt läge på sängen, beroende på längden på den del med vilken hantverkare arbetar vid den tidpunkten. När ett arbetsstycke är monterad mellan Spindelhuset och tailstock, sägs det vara "mellan centers. "Ligger i mitten av sängen är det verktyg resten, som även kan justeras horisontellt. Det ger hobbyutövaren förmågan att vara mycket exakta i sina verktyg medan de arbetar. En hobby svarv allmänhet utses enligt maximal diameter av material som kan innehas av det. Till exempel en svarv som kan hålla en 12-tums (30 cm) diameter arbetsstycket för svarvning kallas en 12-tums (30 cm) svarv. Den andra dimensionen som en hobby kan handla om är den maximala längden av det material som kan slås av svarven.

Träbearbetning svarvar är den äldsta olika hobby svarv. Men Woodturning är inte den enda farkoster för vilka en svarv är användbart. Det finns också metallbearbetning svarvar och glassworking svarvar, och även speciellt konstruerade svarvar för FASHIONING biljard ledtrådar, bland andra typer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.