Vad är en Stitch Ripper?

Brodera Ripper, även kallad sprättare, är ett litet verktyg som används för att skära av trådarna i en söm. Det består av ett litet handtag, oftast gjort av plast, som passar i handen, med en tudelad blad av metall i änden av ett långt skaft. Den söm Ripper är ett viktigt verktyg för alla som syr, från början Stitcher till veteran sömmerska.

Med sprättare "är missvisande, eftersom verktyget faktiskt inte reva i sömmen. Dess syfte är att klippa trådarna snyggt att förhindra riva eller slita av tyget. Detta möjliggör en sömmerska för att ändra storlek eller hem för ett plagg utan att skada den. Det kan du också åtgärda fel i din egen sömnad projekt utan bekostnad börja om med nytt tyg.

Använda ett stygn Ripper är ganska enkel, håll det verktyg som du skulle hålla en stek kniv, och slip längre bladet under den tråd som du vill klippa. Dra försiktigt uppåt så att klingan skivor rent genom tråden. Upprepa proceduren för resten av stygnen i sömmen. Ta bort de återstående bitar med fingrarna, är noga med att inte dra eller fastnar i tyget. Eftersom det inte skadar tyget, en sprättare kan du åtgärda fel i din sömnad ganska enkelt. Detta är särskilt användbart när det handlar om känsliga tyger som siden eller Lycra ® som kan fastna lätt. Den strömlinjeformade designen av bladet passar mellan ens de trängsta sömmar och obekväma vinklar som en sax inte skulle passa in. Barn bör alltid övervakas vid användning av en sprättare, och det bör förvaras med dess säkerhet locket på, som också skyddar bladet från skador.

Stitch ripppers finns där du köper Material. De är i allmänhet dyra. På grund av sin lätta vikt och liten storlek, en maska Ripper är ett perfekt komplement till din bärbara sömnad kit. För bästa prestanda bör du byta stygn Ripper när bladet börjar tråkigt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.