Vad är en Rotary Cutter?

En roterande skärblad är ett skärverktyg som liknar en pizza cutter och används oftast med quilting projekt, men även andra tillämpningar är möjliga. Som en pizza cutter, har en roterande fräs ett handtag med en runda blad som bifogas i slutet. Bladet en roterande fräs är fruktansvärt vass för att skära igenom flera lager av tyg på en gång.

Rotary skärare finns i olika former och storlekar, alla utformade för att utföra en annan uppgift. När du väljer en, se till att handtaget är ergonomisk och bekväm att hålla. Mindre blad att skära hörn och kurvor lättare, men de flesta quiltare och konsthantverkare använder större blad oftast. I quilting, sparar roterande skärblad tid eftersom det kan skära flera rutor av tyg i taget. Nybörjare ska träna lite innan du använder en roterande fräs på flera lager med tyg för att hålla måtten korrekta. En roterande skärblad används tillsammans med en roterande matta och en roterande härskare. Mattan placeras under tyget för att skydda arbetsstycket från bladet. Linjalen används tillsammans med en roterande fräs är vanligtvis öppet, med olika måttenheter markeras längs sidan. Härskaren inte bara hjälper dig att mäta din styckning, utan också hjälper dig att behålla noggrannheten och håll tyg eller annat medium på plats medan du klipper.

Även om quilting och sömnad är goda exempel på användning av en roterande skärblad, många papper konsthantverkare som massproducera hemgjorda kort också använda en roterande fräs för att skära flera ark på vykort. När du väljer en roterande skärblad, kanske du vill överväga en större kniv för att börja med och sedan lägga till ytterligare storlekar när behov uppstår. Många roterande skärblad verktyg har utbytbara blad, vilket möjliggör för flera blad storlekar för att användas med samma handtag. Flesta roterande fräsar komma med ett skyddande hölje för lagring, men kom ihåg att bladen är knivskarp och verktyg bör förvaras utom räckhåll för barn. När du märker att din roterande skärblad bladet längre nedskärningar smidigt, kan du enkelt byta ut bladet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.