Vad är en Rätskiva?

En linjal är ett verktyg som används för att kontrollera jämnt linjer för skärande och mätning syften. De liknar härskare och är oftast tillverkade i trä eller metall. De är användbara i olika projekt, avhålla sig från att såga virke till byggandet.

De flesta straightedges kommer innehålla en märkning guide för exakt mätning. De varierar i systemet, vissa med inches eller halv-märkningar tum, medan detaljerade modeller använder centimeter markeringar. Som en linjal, märkningar på linjal ger dig referenspunkter för att mäta rätt längd, medan den raka linjen ger jämnhet.

En ny trend är att lasern linjal, även kallad laserlinje. Enheten använder ett vattenpass för att avgöra jämnhet medan projicera en tunn laserplanet. En laser linjal kan vara mycket användbar för att mäta svåråtkomliga ställen som höga väggar eller hyllor och tak. Den linjal är användbar i många hem projekt, som dekorerar ett rum. Om du vill måla konstnärliga ränder på väggen, kan du använda verktyget för att hjälpa linje gränser korrekt. Hjälp av en vanlig eller laserlinje att vägleda dig, tejp gränser ränder och måla önskat område för ännu ränder. Det kan också vara användbart i kö tapet strips korrekt.

Straightedges kan vara till hjälp i hängande målningar eller placering hyllor. Genom att hålla i kanten under en målning, kan du kontrollera om det verkligen är hängd korrekt. För hyllor, använd en linjal att rada upp fästena som håller hyllan, och sedan kontrollera igen för att försäkra själva hyllan är på rak. för snickeri, straightedges är ett ovärderligt verktyg för att mäta och högg ved korrekt. De används ofta i kombination med andra verktyg, t. ex. en triangel, som kan avgöra om ett hörn är i rätt vinkel. Använda en linjal när högg ved hjälper dig att behålla en helt plan kant, vilket är oerhört viktigt när man ansluter en bräda eller planka till en annan yta.

Metall eller trä straightedges är relativt billiga och kan köpas i butiker hemma leverans, konst butiker eller online. Beroende på längd och material, räkna med att betala mellan $ 10 och $ 40 $ (USD) för ett grundläggande verktyg. För laser nivåer, priserna börjar på cirka 20 USD och gå upp beroende på funktioner och teknik som används. Kontrollera specifikationerna noga för att se vad marginalen en noggrannhet på vilken modell du köper. Mer exakta modeller tenderar att vara dyrare men kan vara värt det om du gör mycket detaljerat arbete.

Om du har en passion för träbearbetning, hantverk, eller snickeri, är linjal ett viktigt verktyg. Det anses vara en grundläggande förutsättning för remodels eller inredning av ditt hem. Vid köp på ett hem leverans eller järnaffär, utnyttja möjligheten att begära en handledning från en av butiken arbetstagare. Chansen är stor att de kommer att kunna ge dig tips om hur du använder verktyget på rätt sätt och få den mest exakta linjerna möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.