Vad är en Puppet Show?

En dockteater är en föreställning där de viktigaste aktörerna är marionetter. Marionetter har funnits i nästan alla kulturer och även använts i den religiösa praxis forntida civilisationer. Några av de mest entusiastiska fans of Puppets har alltid varit barn. Barn älskar att titta på en bra dockteater, men de älskar att manipulera dockor ännu mer. Ett barn kan ägna sig åt sin kärlek till marionetter genom att skapa sin egen dockteater.

Om barnen använder sin fantasi, kan de skapa sina egna dockor, en dockteater, och även skriva en pjäs för dockor för att utföra . Först ska barnen skriva manus för dockteater. De kan skriva en saga, en kuslig berättelse, eller någon annan typ av skript som lämpar sig väl för en dockteater. Därefter skall barnen bestämma vilken typ av dockor, de vill skapa. Det enklaste formerna av dockor är stick dockor, papperspåse dockor, och strumpa marionetter. Ett stick marionett kan göras genom att rita en tvådimensionell bild, klippte ut och limning det till ett hantverk käpp. Dessa typer av dockor är idealiska för små barn eftersom de inte kräver en stor ansträngning. Om barnet inte vet hur man ska göra, kan en förälder skriva ut en mall från en barnens hantverk webbplats så att barnet kan färglägga den och klipp ut. En lätt marionett göra är papperskasse marionett. Dessa dockor kan göras från enkel lunch väskor-vilka typer av väskor som köps in till den lokala stormarknaden. Ett barn kan stoppa handen inne i väskan och använda botten av påsen som mynning marionett. P

Construction papper, garn, och rester av tyg kan användas för mode ögon, näsa, mun och hår från marionett. Barnen kan klä dockan med FASHIONING kläder från duken klipp eller konstruktion papper. Bag marionetter är roliga att göra eftersom de ger barnet att visa sin kreativitet som hon mode en one-of-a-kind leksak.

Sock Puppets är tredjedel enkel typ av docka som barn kan göra på sina äga och använda i sin egen dockteater. Ett barn Sticks bara handen på strumpan och stänger sin topp fingrarna över hennes fingrar. Detta utgör mynning marionett. Hon kan sedan använda enkla objekt som garn, knappar och rester trasa för att ge den ett ansikte och kläder.

Efter att skapa flera dockor, kan barnen sedan börja göra en scen för dockteater. Scenen kan vara så enkelt som drapering en duk över ett spelbord. Tabellen fungerar som steg medan puppeteers gömma sig bakom det. Vissa barn kan överväga att göra en dockteater från en gammal kartong. De kan skära botten ur lådan och dekorera med konstruktion papper, målarfärg, kritor, eller markörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.