Vad är en Lamellfräs?

En Lamellfräs, som ibland kallas kex fogjärn, är en woodworking elverktyg som används för att ansluta sig träbitar tillsammans. En Lamellfräs är idealisk för att gå trä tillsammans i hörn liksom för att gå med trä anpassat sidorna såsom för en bordsskiva. En Lamellfräs skapar professionella kanter på hyllor, tavelramar, och skåp, liksom många andra hushållsartiklar och projekt hantverk. är en Lamellfräs användas för att skära slots i trä som ska sammanfogas och sedan ett kex införas mellan lim-coated tider för att skapa en säker gemensamt. Kex för snickare är ovala trä former som passar i hålen och hjälpa till att hålla biscuited fogar samman, med hjälp Träbearbetningsmaskiner lim och klämmor.

bokskog används ofta för kakor på grund av dess styrka. Pressad bokskog laminat kex är utformade för att expandera när de utsätts för lim. På detta sätt är kex placeras i skårorna skära av en Lamellfräs lite lös och sedan sväller så att den passar lim täckta tider för att garantera en stark professionell gemensamt.

Kex bör förvaras i en plast zip-lock påse eller täckt plast behållare när den inte används omedelbart eftersom de absorberar fukt från luften och svälla. Även den minsta lilla bit av fukt och fukt orsakar woodworking kex att expandera och göra dem alltför snäv en passar för de tider som gjorts av en Lamellfräs. Kex ha några "wiggle room" när de först börjar i skårorna. Komprimera expanderade kex i ett skruvstäd eller med sandpapper på dem precis innan du placerar dem i skårorna skära av en Lamellfräs kan hjälpa. är en Lamellfräs också kallas en tallrik snickare. Lamellfräs hårdvara producerar slots formad i hälften cirklar. En knopp sätter vinkel krävs, ofta 45 eller 90 grader, medan en justerbar stycke kallat stängslet guider höjden och kraven djup. Den Lamellfräs s stängsel håller skära parallellt med kanten av arbetet. En god kvalitet staket tillåter en exakt resultat med en Lamellfräs, men en dålig kvalitet staket kan orsaka fel i anpassningen.

Även kex kan skäras med en router, skador på arbete kommer troligen inte routern är monterad i en tabell. Dessutom kan störta djup och saxen lager behöver bytas oftare när en router istället för en Lamellfräs används som fräsarna mindre än kuttrar Lamellfräs. Lamellfräs fräsar oftast behöver bytas ut efter varje några sharpenings som tjockleken på saxen minskar med varje slipning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.