Vad är en Knitting diagram?

En stickning diagram är en visuell representation av en stickning mönster. Diagrammet visar vilka stygn behöver göras och när, och om mönstret är mångfärgade, visar diagrammet även när och var färger måste vara påslagen. Detta står i kontrast med skriftlig stickning riktningar, som saknar en visuell komponent. Vissa stickare lättare att arbeta med en stickning diagram, medan andra föredrar en vägbeskrivning och en del människor använder båda, beroende på projektet. Diagram är särskilt användbara för spets mönster och mångfärgade plagg.

Läsa en stickning diagram kan vara lite förvirrande, framför allt i början. Alla stickning diagram startar i det nedre högra hörnet, och många utelämna jämna rader, antar att Knitter blir porlande rakt över (eller alternerande sticka och purl maskor, när Ribbing är inblandad). Den Knitter börjar med att kasta på erforderligt antal stygn, och då han eller hon följer diagrammet från höger till vänster till slutet av raden. Om diagrammet innehåller jämna rader, läser Knitter sedan från vänster till höger, hamnar tillbaka på den högra sidan av mönstret. Om jämna rader utelämnas, fungerar Knitter jämna raden, och börjar igen på höger sida med den tredje raden, och så vidare, tills arb är klar. Som en allmän regel, ett stickning diagrammet skapas på ett rutnät, där varje kvadrat på nätet för ett enskilt stygn. Squares är vanligtvis tomt när tekniken är ett enkelt sticka maska, så att mönstret inte blir alltför förvirrande. Olika symboler tala om Knitter då att purl, skapa en ökning, sömmar minskar och så vidare, och diagrammet kan även vara färgkodad, då en färg mönster skapas. Eftersom en stickning diagram kan bli mycket komplicerad, är det oftast tillsammans med en nyckel som förklarar vad varje symbol betyder. Diagrammet också normalt omfattar en mätare, berätta Knitter hur många stygn och rader fylla en uppsättning område i rymden. Stickningen spårvidd är mycket viktigt med kläder, eftersom kläder som inte är stickade att mäta kommer inte passar rätt. De flesta stickare arbeta med obekanta garn sticka en test swatch innan de börjar att se till att de arbetar för att mäta, och de kan justera nålen storlek eller garn för att få rätt spårvidd.

Stickning butikerna ofta gör stickning diagram, ibland med prover av slutförda objekt göras med hjälp av diagrammet så att stickare kan avgöra om de gillar mönstret. Stickare också utbyta diagram på nätet, och några stickare vill skriva ut mönster i grafisk form innan de börjar på projekt de uppfinna, att säkerställa att deras stickning förblir konsekventa i hela projektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.