Vad är en Hylsnyckel?

En hylsnyckel är ett bra komplement till alla verktygslåda. Denna typ av nyckel, som ibland kallas en Ratchet skiftnyckel, använder separata och flyttbara uttag för att strama åt många olika storlekar av muttrar och skruvar. En hylsnyckel är en skärpning verktyg som ser ut som ett kort rör med en löstagbar eller inbyggt handtag och antingen en kvadrat med sexkantig hål.

Hastighet är den främsta fördelen med en hylsnyckel, särskilt i repetitiv bult-off eller bolt-on arbete. Hylsnycklar är också användbara verktyg eftersom de kan användas på nästan vilken vinkel som helst. Vissa hylsnycklar har även en spärrfunktion handtag som gör det möjligt att vända åtstramning verktyget i trånga utrymmen. Om du väljer en kvalitet uppsättning hylsnycklar, kommer du att kunna använda ditt köp under många år. Generellt bör en toppkvalitet hylsnyckel vara härdad och anlöpt för lång livslängd. Skiftnyckeln bör också vara förfalskad från fin-grade verktygsstål och bearbetas till snäva toleranser. Några av de avancerade tillverkare, som snap-on eller Mac Tools, kan ge "semi-deep" uttag för ärenden i vilka en liten djup är önskvärt. Den viktigaste faktorn att tänka på när man letar efter en hylsnyckel är storlek. Välja lämplig storlek nyckel till jobbet på hand är avgörande, eftersom med en hylsnyckel med en alltför stor nå kommer att skada de punkter i verktyget. Hylsnycklar säljs i fyra vanligaste storlekarna eller enheter: 1 /4 tum, 3 /8 tum, 1 /2 tum och 3 /4 tum. När du letar efter amerikanska hylsnycklar, kom ihåg att den 8 punkten uttag som endast kvadratiska huvuden medan 12 punkters socklar passar både sexkantiga och fyrkantiga huvuden. Skiftnycklar med 6 punkt uttag är den mest säkra, men dessa är oftast valet av professionella mekanik.

När du letar efter en hylsnyckel, finns också olika tillbehör som du kanske vill köpa för att göra ditt projekt lättare att slutföra. Till exempel, förlängningar ge tillgång till muttrar som annars skulle vara svåra att nå. Detta är en mycket användbar funktion för att ha vid arbete på bilar. Adaptrar som gör det möjligt att använda uttagen av en enhet storlek med skiftnycklar annan enhet storlek är också mycket populära. Adaptrar består av en manlig driva montering av en storlek som är ansluten till en kvinnlig köra installationen av de andra stora, till exempel en 1 /4 tum till 3 /8 inch adapter som gör det möjligt att använda hylsor med 1 /4 inch drive hål fogas till 3 /8 tum nycklar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.