Vad är en Groove gemensamt?

Ett spår gemensamt är en typ av gemensam ses oftast i träbearbetning, även om det kan användas för att ansluta andra material också. Groove lederna är avsedda att användas i en not och spont system, med spåren komplettera tungor att skapa en ombonad gemensamt där två bitar knäppa ihop. Historiskt, tunga och leder spår användes för en mängd olika tillämpningar, i dag har utvecklingen av nya byggmaterial gjort dem lite föråldrad, men fortfarande dyker upp i vissa tillämpningar, speciellt handgjorda material. Som man kanske förstår, består ett groove gemensamt av en djup skåra skuren i ett stycke trä, oftast längs sidan, men det kan också vara att skära tvärs igenom för särskilda användningsområden. En kompletterande tunga är skuren i ett stycke trä. Tungan är lite kortare än spåret, säkerställa att det har något utrymme att svälla och avtar när den har förts in i spåret för att skapa en not och spont gemensamt. En klassisk användning av denna typ av Gemensamt är i golv. I detta fall kommer varje del av golv har en tunga på ena sidan och ett spår på den andra. Golvet bitar kan snäpps ihop för att täcka en hel våning. Lim är vanligtvis inte används för att undvika slet i not och fjäder gemensamt när skogen expanderar och kontrakt, eftersom det kommer att göra som svar på vatten. Istället nätverket av golv styrelser monteras kommer tillsammans att ha golvet stabilt och på plats.

not och spont kan också ses i vissa fasadbeläggningar och material vägg som TRÄPANEL. Dessutom är det ibland används i träslöjd för att skapa en dold gemensamt. Flat pack möbler levereras ibland med tunga och leder groove eftersom de är lätta att montera och kräver inga speciella verktyg eller kunskaper, konsumenterna att sätta ihop möblerna ordentligt.

Folk kan få trä som redan har skurits med en not och spont gemensam hemifrån utbud och butiker timmer. Detta trä tenderar att vara dyrare än vanlig plankor, men kan vara bra om människor inte har de verktyg eller kompetens att skära även tungor och grooves. Man kan också använda verktyg som sågar, routrar och plan för att skapa sitt eget språk och leder spår för specifika projekt. Tungor och spår kan också användas för saker som att skapa ett spår för lådor att glida på, förutom att ses användas som fasta leder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.