Vad är en Glasskärare?

En Glasskärare är ett verktyg som är konstruerad för värdering glas, vilket gör det lätt att knäppa glaset i bitar av en önskad form och storlek. Det finns ett antal olika stilar av Glasskärare tillgängliga, från enkla handverktyg till glas skärmaskiner, men varje stil fungerar i princip på samma sätt. Mest hårdvara och butiker hantverk bära glasskärare, tillsammans med andra verktyg som kan vara användbar när du arbetar med glas. Det är oerhört svårt att bokstavligen skära genom glas utan att glaset att dela upp och bryta, skapar en röra och en hög med potentiellt farliga skärvor. Istället, människor som jobbar med glas poäng det, skapa en linje av svaghet längs glaset som kan utnyttjas genom att försiktigt böja glaset mot poäng, uppmuntra den att knäppa längs den perforerade linjen. När den görs rätt, kommer glasbrott rent längs poäng, och sedan kanten kan slipas för att göra det mindre skarp. En grundläggande handhållen Glasskärare omfattar flera delar. Ena änden, är en mycket skarp stål skivan för att rotera som saxen dras längs ytan på en glasbit. Å andra änden, kan en vägd bollen användas för att försiktigt på glaset, uppmuntra den att bryta. En rad skårorna utefter den Glasskärare kan också användas för att avbryta glasbit, eftersom de är utformade så att glas kan skjutas in i dem, gör det möjligt för operatören att använda Glasskärare som ett påtryckningsmedel.

Använda en Glasskärare är ganska lätt, men det kräver lite övning. Smörjning såsom olja måste användas, och Glasskärare inte kan tillämpas med för mycket tryck, eller det kan göra att glaset att spricka. En linjal eller guide bör användas för att hålla poäng rak och jämn. Det är en bra idé att använda handskar och skyddsglasögon för att skydda händer och ögon, och att röra sig långsamt eftersom glaset är skårade och fräste. Olika verktyg som vises och tång kan användas för att hålla glaset på plats medan det brast, att distansera sig potentiellt skarpa glas från den person som klippte.

Industrial glas fräsar kommer med sin egen kyl-och smörjsystem, som normalt använder vatten. Beroende på maskinen, användaren antingen kör maskinen längs glasbit, eller kör glas längs maskinen, som att använda en tabell såg. I båda fallen är det fortfarande viktigt att gå långsamt och medvetet för att undvika skada.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.