Vad är en Edge Sander?

en kant Sander är en typ av makt slipmaskin, en elektrisk anordning som används för att jämna en yta, som vanligtvis används på trä. Det finns två grundläggande typer av kant Sander. Den ena är en handhållen golv slipmaskin, som är avsett för utrymmen som är svåra att nå med ett traditionellt trägolv slipmaskin, såsom delar av golvet som ligger vid sidan av väggar och räcken. Den andra typen är en Bandslip, som används för att jämna ut kanterna av trä skuren för snickeri projekt.

Kanten golv slipmaskin har en hel del makt, som en stor trumma slipmaskin, ändå är bärbar , som en planslip. Det är ganska stor och klumpig, men relativt lätt för en person att arbeta med. Den har ett handtag högst upp, och en flyttbar slippapper på botten. När användaren trycker ner handtaget, som skivan pressar på golvet och roterar. Eftersom skivan snurrar, polerar det trä, ta bort Dings eller ojämna ytor.

Bältet-typ kant Sander, kallas ofta en oscillerande slipmaskin kant, vanligen sitter på ett skåp eller bord, tar den vid lämpligt höjd för användaren. Detta försprång Sander har en sammanhängande bälte av sandpapper utsträckt över två metallfat. Eftersom dessa trummor spinn, bältet roterar, ungefär som ett transportband. Allt användaren behöver göra är att trycka på en träbit upp mot bandet, och det snabbt slätar ut brister. Han eller hon kan också använda den för att skapa kurvor i trä, såsom att ryggstöden för stolar, genom att placera trä mot bältet direkt anslutning till trummor.

Båda kant slipmaskin kan arbeta med många olika korn av sandpapper, från mycket bra till mycket grova. Ofta en användare kommer att börja med grovt papper och byta till finare korn som han eller hon går vidare med projektet. Handenheten kanten Sander är ibland försedd med en dammpåse att behålla mycket av sågspån från golvet som ingår i modulen. Den Bandslip inte brukar ha denna möjlighet.

Edge Sanders vanligtvis inte finns i butikskedjorna hårdvara. En konsument kommer sannolikt att behöva resa till en hyra anläggning eller en butik som tillgodoser till snickeri proffs. Det är ofta mycket billigare att hyra en kant Sander än att köpa en, om inte användaren behöver det regelbundet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.