Vad är en Crosscut Sled?

Tabellen såg ofta anses vara kärnan i de flesta Träbearbetningsmaskiner butiker men det kan bara utföra ett begränsat antal styckning. Tabellen sågens staketet är utformad för att parallellt med bladet, och arrangemanget är väl lämpad för klippning längs långa dimensionen av en styrelse (rippa). Det objekt som ska skära pressas mot staketet och matas in i kniven.

Utan ett tillbehör, dock Bordssågar inte lämpade sig väl för vinkelslip, "övergripande" avser att skära av en styrelse längs kort dimension, vanligtvis mot strömmen. En crosscut pulkan är en mycket användbar tabell såg tillbehör som utökar sin kapacitet efter rippningen. Som framgår av ritningen nedan, en typisk crosscut släde består av en bas styrelse eller däck tillsammans med fram-och baksida staket. Ibland baksidan staketet utelämnas så att släden för att rymma större lager. Under däck, en eller två löpare är monterade. Dessa löpare kan göras av trä eller plast (vanligen UMHW polyeten) och de är utformade för att glida i spåren frästa i toppen av tabellen såg. Placeringen av löpare och staket är avgörande för att uppnå verkligt vinkelrätt nedskärningar. Den tjocka svarta linjen på ritningen nedan visar de kerf skapats av tabellen sågklingan. Eftersom de flesta crosscut slädar är gjorda specifikt för en särskild tabell såg, är det enkelt att skapa en noll-clearance däck.

Alternativ placering av staketet på crosscut kälke kan användas för att göra miter nedskärningar. Som de flesta träindustriarbetarefederationen vet, många Bordssågar komma med en mitra spårvidd, men de är helt otillräcklig.

En noggrant gjort crosscut skotern kan vara ett mycket korrekt och nödvändigt verktyg i någon träbearbetning affär.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.