Vad är en Cable Stitch?

En kabel stygn är en typ av stickning stygn som resulterar i ett vridet mönster som kan likna en knut, fläta, eller rep. Kabel stickning inte kräver enorma skicklighet, men Knitter måste ha tålamod när han eller hon arbetar. Flesta stickare börjar med mycket enkla kablar, arbetar upp till mer komplexa konstruktioner. Kabeln stygn är nära förbunden med irländska tröjor, som integrerar kabeln stygn i sina knotiga konstruktioner. Använda en kabel stygn skapar en tätare, mindre flexibel design. Det kräver också mycket mer ull, eftersom kabeln maskor dra tätt tillsammans i den färdiga produkten. Av dessa skäl, kabel stickare integrera vanligtvis områden uncabled utrymme i en tröja, att göra det mindre tungt och oflexibelt att bära. Beroende på utformningen, kan dessa områden vara stickad i vanlig slätst stygn, eller de kan integrera ett Lacy eller andra prydnadsföremål design. Kabeln stygn tillför variation till den färdiga produkten. Att göra en kabel stygn använder Knitter en speciell kabel nål för att hålla maskor medan andra stygnen fungerat. Håll kabeln nålen på baksidan av arbetet skapar en kabel med en höger twist, medan du håller den maskor på framsidan ger en vänster vridning kabel. Som regel är kablar bara arbetat på höger sida av plagget.

För att göra en mycket enkel kabel, i detta fall en sex stygn kabel, glider de Knitter tre stygn på kabeln nålen när han eller hon når den punkt i mönstret när en kabel är önskvärt. Sedan, stickat den Knitter de kommande tre maskor på vänster nålen (den högra nålen, om Knitter är vänsterhänt). Efter dessa tre maskor är stickade, stickat den Knitter tre maskor på kabeln nålen, skapa en "Turning rad" som har bytt ordning på sex stygn i stickade plagg. Flera rader sticka en rät maska innan en ny vänder rad sticka, emballering stygnen tillbaka runt varandra.

När en kabel stygn låter komplicerat när förklaras i tryck är det inte så svårt på ett par stickor. Den viktigaste frågan som stickare har problem med är att komma ihåg att kabel maskor är mycket tät. Om en Knitter är att övergå från ett område som vanligt sömmar till kablar, till exempel, kommer stygn måste läggas för att förhindra att plagget från att dras inåt, om inte detta är en önskad effekt. På samma sätt kommer stygn måste minskas efter en kabel som har genomförts för att behålla den linje av ett klädesplagg, eller kommer det att flamma upp ovanför kablar. När en Knitter först börjar lära kabeln stygn, med ett mönster är en utmärkt idé.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.