Vad är en Antimakass?

ibland stavat som "antimacasser" är Antimakass en trasa anordning som tjänar syftet att skydda möbelbeklädnad. Ofta är det Antimakass förknippas med den viktorianska eller edwardianska eran, då typiska möbler och inreda rummet var mycket formell. Även om användningen av antimacassars har minskat under åren, många människor tycker fortfarande använder dessa dekorativa beskyddare i formella vardagsrum.

Den Antimakass är ofta gjorda av spetsar och brukar kallas en doily. Doilies, förutom att lägga till en dekorativ touch till ett rum, en gång varit ett mycket viktigt syfte. Under de första åren av den 19-talet blev användningen av Makassarolja som ett sätt att grooming hår mycket vanliga. Tyvärr skulle oljan lämna en fläck när man kommer i kontakt med tyg av ERA. För att minimera fläckar på möbler, skulle Antimakass vara strategiskt placerade bakom ryggen på stolar, soffor och soffor svimning, vilket gör det möjligt för en gäst att vila sitt huvud utan att lämna en fläck. På samma sätt skulle Antimakass visas också på armar av möbler.

Användningen av Antimakass inte var begränsad till hemmet. Kollektivtrafik även gjort bra användning av denna skyddsanordning. Tåg och vagnar för dagen anställda ofta Antimakass som ett sätt att skydda sätet från oljefläckar från hårprodukter. Vanligtvis är det material som används för dessa typer av Antimakass ansökningar var gjord av material som tvättas lätt, och också relativt billiga. Detta gjorde rengöring och byte lätt att utföra, och skulle gå långt för att hålla sittbrunnen ren och inbjudande.

Även en Antimakass kan vara en enkel rektangel av tyg, ofta är skapade med en intrikat stickade eller virkade design. Lace mönster är gemensamma för en mer formell exempel på Antimakass, och eftersom den senare delen av 19th century tenderar att bestå av ull eller silke fiber. Trots daglig användning av Antimakass har minskat mycket, många människor tycker fortfarande använder denna dekorativa enheten som ett sätt att lägga säsongsbundna eller vidrör semester till ett rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.